”Otroligt kul och givande att jobba inom Risk Advisory”

Mina härliga kollegor på Risk.
Mina härliga kollegor på Risk: Jakob Fredriksson, Nickilina Heikkilä, Henrik Wellander, David Ramezani, (jag) och Alexander Lepp.

Som utlovat i mitt tidigare inlägg tänkte jag berätta lite mer om vad det är vi gör på Risk, som är mitt Competence Area.

Risk är en del av EY:s konsultverksamhet Advisory services och består av fyra huvudsakliga inriktningar: Risk Transformation, Risk Assurance, Internal Audit och Information Security. På Risk hjälper vi organisationer att utvärdera sina riskhanteringsprocesser för att säkerställa att de fokuserar på de viktigaste riskerna. Det gäller att förstå och hantera de risker som hotar organisationens strategiska mål samt att ta vara på möjligheter som leder till tillväxt och effektivitet. Vi som jobbar på Risk kan jobba inom alla områden, vilket innebär att man får lära sig om flera olika ämnen, testa på olika typer av projekt och träffa kunder från olika branscher.

För tillfället jobbar jag främst med något som heter it-revisioner, vilket är en del av den större revisionen som det finansiella revisionsteamet Assurance gör. It-revisionen går ut på att stötta Assurance i deras revisionsprojekt genom att titta just på de processer som berörs av ett it-system hos företagen, eftersom dessa risker kan påverka den finansiella rapporteringen i slutändan. Här jobbar vi med att utvärdera vilka risker som finns och hur man som företag hanterar dem. Det är verkligen ett otroligt kul och givande jobb där jag redan, under mina tre första månader på EY, fått jobba med tio olika kunder inom helt olika områden. Nu reagerade du som läser ”it” och tänker kanske ”men jag kan ingenting om it”.. Men vet du vad! Det behöver man inte för att jobba med it-riskhantering. Det du behöver är nyfikenhet och viljan att lära dig nya saker så kommer det att gå galant. 🙂

Det jag beskrivit ovan kanske verkar solklart för mig, men för er som inte jobbar på EY tänkte jag istället berätta hur en dag för mig kan se ut. Men efter att jag försökt formulera i mig i nästan 20 minuter insåg jag att det inte går då ingen dag ser likadan ut! Det är charmen med jobbet – att man aldrig blir uttråkad eftersom dagarna är så varierade. Ena dagen kan jag vara hos en eller flera kunder hela dagen, andra dagen är jag på kontoret och jobbar, medan den tredje dagen mest består av roliga möten, teamaktiviteter och andra typer av interna event. Värt att påpeka är också att det egentligen är upp till mig att planera mina dagar, vilket gör att jag har mycket flexibilitet i jobbet, något som passar mig mycket bra. Om du vill läsa mer om vad andra Competence Areas inom Advisory gör, kika gärna här.

Nu ska jag faktiskt iväg på ett kundmöte så jag måste rusa, men fråga gärna i kommentarsfältet nedan om du har några funderingar kring vad det är vi sysslar med som konsulter på EY.

Psst.. Låter det här som något som skulle passa dig? Just nu söker EY managementkonsulter till RISK på junior och senior nivå! Sista ansökningsdag är 30/11. Läs mer och ansök här!

Ha en fantastisk vecka allihop så hörs vi snart igen!
//Stephanie


En reaktion på ””Otroligt kul och givande att jobba inom Risk Advisory”

  1. Vilket intressant jobb du har! 🙂 Det verkar super intressant detta om risk advisory! Tack för att du delade din dag med oss.

Kommentera