Många tillfällen att skratta med kollegorna

Att ta en fika ihop gör att man lär känna varandra bättre.
Att ta en fika ihop gör att man lär känna varandra bättre.

När arbetsbelastningen ökar och uppdragen blir allt fler är det alltid skönt att ha härliga kollegor att omge sig med. Sociala aktiviteter som AW:s, middagar, luncher, bowling, skidresor eller shuffleboard är trevliga inslag som skapar en härlig stämning på kontoret och gör att du lär känna dina kollegor på ett personligt plan. EY som företag och personerna som jobbar här är verkligen grymma på att skapa tillfällen där du kan skratta med dina kollegor, på och utanför kontoret.

Under den korta tid som jag hittills har jobbat på EY i Göteborg har jag varit med på ett flertal sådana aktiviteter. Några har varit planerade av gruppen men det har även kommit spontana förfrågningar från kollegorna på mejlen en fredagseftermiddag. Min grupp har till exempel, som en stående kalenderbokning, att lämna kontoret och äta lunch tillsammans en gång varannan vecka. Eftersom man ser kollegorna allt mer sällan när de är ute hos kund, är det alltid roligt att få en liten update om vad som har hänt sedan man sågs på den senaste lunchen. För inte så länge sen hade vi också en gruppaktivitet där vi först åt lite på kontoret och sedan gick och spelade shuffleboard ihop! Nu nyligen hade också alla Staff (din roll när du har jobbat i upp till cirka 3 år) på kontoret en gemensam aktivitet som involverade bowling och middag. För de på företaget som åker skidor finns det även möjlighet att följa med på den årliga organiserade skidresan som går till Trysil i mars.

Nyligen hade vi after work med USA-tema.
Nyligen hade vi after work med USA-tema.

Cirka sex gånger per år har vi också en kontors-AW, där en av grupperna har ansvaret för mat, planering, inbjudan, tema och underhållning. Nu senast för två veckor sedan var det en av Assurance-gruppernas tur att fixa detta. Temat var passande nog USA, vilket visade sig i dekorationer, buffé och ett quiz via Kahoot om det då stundande presidentvalet. Det var en otroligt rolig kväll med stor uppslutning från alla affärsområden! Det är snart dags igen för nästa kontors-AW, som vår skatteavdelning organiserar. Temat är after ski och det väntar vi med spänning på!

För min egen del handlar det sociala livet på jobbet just nu om att planera kontorets julfest som äger rum om en månad. Det är en tradition att de nyanställda inom samtliga affärsområden tillsammans anordnar underhållningen i form av sång, dans, film och övrigt material. Trots att det är mycket jobb med detta, är det väldigt roligt att lära känna alla andra nya som man inte hade haft någon kontakt med innan och vi passar även på att umgås utanför den mer strikta planeringen. Hittills har planeringen av festen lett till fantastiskt roliga ögonblick, vilket låter kreativiteten flöda ytterligare!

Ha det fint!

/Hanna


Kommentera