En festlig kväll med entreprenörsfokus

Vinnarna!
Vinnarna på plats på scenen.

EY arrangerar årligen utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year i drygt 60 länder runt om i världen. Vårt syfte är ”Building a better working world” och en del i det är att lyfta framgångsrika entreprenörer som stimulerar ekonomisk tillväxt. I Entrepreneur Of The Year synliggörs entreprenörer, vilket EY vill ska leda till att intresset för entreprenörskap ökar. Utmärkelsen ska även inspirera morgondagens entreprenörer.

Jag fick i tisdags den stora äran att vara med på den första regionfinalen av EY Entrepreneur Of The Year 2016 på Elite Hotel Marina Tower i Stockholm. Vi var inte många från EY där, utan bara några få utvalda representanter, eftersom det är ett så pass exklusivt event. Jag fick därför vara med som ”reporter” från Karriärbloggen, och du ska veta att det var en otrolig upplevelse som jag var så glad över att få ta del av!

ola-groupie
Kvällens konferencier, hälsoentreprenören Ola Lauritzson.

Kvällen började med mingel tillsammans med finalisterna, representanter från SEB (som är huvudsponsor av tävlingen), företag och jurymedlemmar, bland andra Kristina Lindhe, grundare av Lexington, Carin Holmquist, professor inom entreprenörskap vid Handelshögskolan i Stockholm, Maria Rankka, Svenska handelskammarens vd och flera andra stora aktörer. Sedan var det dags för middagen, som Ola Lauritzson var konferencier för. Hela kvällen var väldigt väl förankrad i just entreprenörskap i form av att både konferencieren och hotellets grundare är framgångsrika entreprenörer själva. Temat för i år var kvinnligt entreprenörskap, vilket var extra kul eftersom vi på EY jobbar väldigt mycket med frågan och vill uppnå en ökad jämställdhet på ledande positioner, bland annat genom att identifiera och stötta talanger i ett tidigt skede samt erbjuda tydliga karriärplaner och sponsorprogram. EY har även startat en podcast som heter ”Pod for parity” där frågan diskuteras med profiler från näringslivet, den offentliga sektorn och den akademiska världen. Läs mer om den och lyssna här!

Under middagen presenterades alla 10 regionfinalister och i slutet var det dags att kora de fyra vinnarna, som ska gå vidare till den nationella finalen i februari. Stockholmsregionens främsta entreprenör blev fantastiska Johan Löf som startade strålbehandlingsföretaget RaySearch Laboratories AB år 2 000. Bolagets teknik RayStation gör det möjligt att analysera en tumör och omkringliggande frisk vävnad för att räkna ut hur en optimal strålbehandling ska se ut för den enskilda cancerpatienten. Bolaget har idag 190 anställda och omsätter 398 miljoner kronor. Personligen måste jag säga att alla finalister var oerhört duktiga, så konkurrensen var tuff, men jag tycker att juryn gjorde ett riktigt bra val. Ämnet ligger mig mycket varmt om hjärtat då jag själv är involverad i den ideela organisationen Ung Cancer. Jag är volontäransvarig för pärldagarna i Stockholm, där vi tar emot besökare som hjälper oss att pärla armband. EY stöttar mig i mitt ideela arbete med Ung Cancer via initiativet Volunteering at work som alla anställda får ta del av. Läs mer om Volunteering at work i Hannes inlägg här!

alternativ-bild-pa-rummet-och-finalister
Middag och prisutdelning på scenen.

Men åter till kvällen. Det delades även ut tre kategoripriser: ”Årets kvinnliga stjärnskott”, ”Årets manliga stjärnskott” och huvudsponsorn SEB:s pris ”Bästa internationella tillväxt”. Läs mer om vilka som fick dessa priser och om arrangemanget här! Det var så häftigt att få höra alla duktiga entreprenörers historia, drivkraft och idéer och jag måste faktiskt säga att jag själv blev inspirerad till att bli entreprenör någon gång i framtiden!

 Jag vill avsluta detta inlägg med att tacka EY för att jag fick vara med på detta coola event och vill även gratta Johan Löf till hans otroliga insats! Jag hann få till ett snabbt snack med Johan Löf efter att han tagit emot sitt pris och passade på att fråga vad han skulle ge som visdomsord till studenter som snart ska ut i arbetslivet. Hans svar? Jo: ”Det är fantastiskt, ta alla möjligheter du får och go for it!”

Tack för mig så hörs vi snart igen!

Stephanie

Höjdpunkter från kvällen


Kommentera