Smakprov på EY

Så här kan livet på EY se ut ...
Så här kan livet på EY se ut …

Vi går mot mörkare, kallare, blötare och tråkigare tider. På kontoret är det omvänt, där lyser lamporna nu allt senare och det känns att tempot ökat och i takt med detta har veckorna börjat springa iväg i ett imponerade tempo. Kanske lite klyschigt sagt, men det går helt enkelt fort när man har roligt – och lär sig nya saker varje dag!

Jag tänkte återkoppla till Hannas avslutande rader i tidigare blogginlägg, tipset om att söka arbete vid sidan av studierna under högsäsong. Jag hade nämligen turen att få anställning som gymnasieekonom under högsäsong för snart sex år sedan (ja det är sant, sex år!). På den tiden kunde en nämligen få korttidsanställning med en gymnasial utbildning inriktad mot ekonomi. Sagt och gjort, tre månader av mitt sista sabbatsår arbetade jag heltid på EY, detta under högsäsong. För mig var den tiden en avgörande faktor till varför jag valde att åter söka mig till EY. Jag fick ett smakprov på EY, såväl arbete som organisation och samtidigt fick EY smaka på mig. Win-win med andra ord. Har du någon fundering kring denna tid, tveka inte att höra av dig. Frågar du något som jag inte vet svaret på så kan jag länka dig till någon av mina kollegor som arbetat extra under sin universitetsutbildning!

... men också såhär!
… men också så här! Bowling med kollegorna.

Nu åter till mitt tidigare inlägg, där jag hyllade min placering och de bordsgrannar jag haft(!). EY har nämligen släppt taget om det gamla (sittplatserna) och gått in i ett nytt skede med WOTF, workplace of the future. Förändringen till WOTF innebär att ingen längre har sin egen fasta plats utan får fritt välja och vraka vilken utiskt en vill ha när en är på kontoret. Detta gäller alla, oavsett position inom företaget, ung som gammal, partner som staff – alla har vi samma chans att knipa hörnplatsen med bästa utsikten. Första dagen var lätt förvirrad men bara en arbetsvecka senare känns även WOTF naturligt och varje dag inne på kontoret kantas av nya bordsgrannar, vilket har visat sig vara väldigt kul!

Inte nog med att vi lär känna kollegorna bättre genom det löpande arbetet så hade avdelningen igår en kvällsaktivitet – middag och bowling. Tävling är uppskattat på avdelningen, allt annat än vinst är att förlora. Bowlingen igår var tävling på lag- som individuellnivå. Nu ska vi inte fokusera på hur det gick igår utan det jag vill ha sagt är att avdelningen genomsyras av hög laganda och många vinnarskallar. Riktigt bra förutsättningar att vinna som lag med andra ord!

Som sagt, tiden börjar gå riktigt fort nu. Fortsatt kantas varje dag av frågetecken – och så kommer det fortsätta men det känns också att vi hunnit lära oss en hel del redan. Med andra ord; jag har fortsatt kul och det lackar redan mot jul …

Tveka inte att skriva om du har några funderingar eller om det är något du är extra intresserade av att läsa mer om!


Kommentera