Pärmar och lyxproblem

På kundbesök hos ett industriföretag tillsammans med kollegorna Sofia Melin och Therese Johansson.
På kundbesök hos ett industriföretag tillsammans med kollegorna Sofia Melin och Therese Johansson. Det gäller att synas!

Just nu är vi inne i en lite intensivare period med mycket arbete och tiden fullkomligt flyger förbi. En intensivare period kännetecknas av att pärmarna på skrivbordet blir fler samtidigt som fikapauserna blir färre. Vad jag förstår är det blott en uppvärmning inför vad som komma skall när 12:orna (bolag med årsbokslut den 31 december) står på tur att revideras och högsäsongen drar igång på riktigt.

De senaste dagarna har jag spenderat ute hos kund tillsammans med ett gäng kollegor. Det har varit väldigt lärorikt då jag fått testa på väldigt mycket nytt. Bland annat har jag dokumenterat processer vilket involverat intervjuer med personalen. Jag hade i uppdrag att dokumentera inköps- och utbetalningsprocessen. Jag skulle med andra ord ta reda på allt som händer från det att en inköpsorder skapas och tills det att leverantörsfakturan är betald och bortbokad, samt vilka konton varje händelse berör.

En nackdel (bokstavligt talat ska det visa sig) med att befinna sig ute hos kund är att jag inte längre har tillgång till ett höj- och sänkbart skrivbord. Det har nacke och rygg fått lida för. Utöver dessa lyxproblem, känns det fantastiskt kul att få komma ut och uppleva verksamheten på plats, samt få både ansikte och namn på människorna bakom resultaträkningen.

För övrigt…
så har jag blivit erbjuden att gå en matlagningskurs hos min kollega, ”kocken” Skoting. Gång på gång visar han sig bemästra matlagningens alla konster när han glider in med en matlåda från närmsta salladsbar.

Tack Skoting, jag ska fundera på saken.

/Tobias


Kommentera