Tillbaka till ekonomistudierna efter två lärorika månader på EY

Min kollega Jacquette och jag (i extremt snygg säkerhetsutstyrsel) på Studio, det nya kontoret i Malmö. Vi är här för att inspektera så att allt går enligt plan.
Min kollega Jacquette och jag (i extremt snygg säkerhetsutstyrsel) på Studio, det nya kontoret i Malmö. Vi är här för att inspektera så att allt går enligt plan.

Jag heter Felicia Jönsson och jag har arbetat som HR Intern på EY:s Malmökontor under de senaste två månaderna. Idag gästbloggar jag här i Karriärbloggen!

Tiden på EY har gått extremt fort samtidigt som det känns som om jag alltid har jobbat här och verkligen är en del av EY. Det känns väldigt tråkigt och konstigt att snart lämna företaget och alla kollegor.

I vanliga fall studerar jag kandidatprogrammet i ekonomi vid Lunds Universitet med inriktning mot organisation, och jag kom i kontakt med EY genom mitt engagemang i LundaEkonomernas Studentkår. På olika event träffade jag EY:s medarbetare och skolansvariga och de hjälpte mig sedan att komma i kontakt med HR-avdelningen i Malmö. Det har verkligen varit superkul att få testa på den bransch jag vill jobba inom och samtidigt få vara på stort globalt företag som EY, som jag verkligen kan tänka mig att jobba på i framtiden.

Under mina veckor här på kontoret i Malmö har jag fått många olika uppgifter och stor insikt i hur EY arbetar med HR-frågor i hela Norden. Jag har lärt mig allt ifrån hur man kan arbeta med Learning and Development för att utveckla personalen och alltid vara konkurrenskraftig på marknaden, till on- och offboarding och hur EY använder utvärderingar  för att få återkoppling från personalen och fortsätta vara en grym arbetsgivare. Visste du exempelvis att den som jobbar med revision får i genomsnitt 100 timmars utbildning per år under de första fem åren? Det är ju helt fantastiskt!

På tal om utbildning så känner jag att jag verkligen lärt mig massor av de uppgifter jag fått göra och de personerna jag jobbat med. Jag har haft en specifik handledare men har även fått samarbeta och hjälpa andra i teamet, som alla arbetar med olika saker inom HR. Jag har exempelvis fått hjälpa till med rekryteringen där jag har fått screena, göra urval och sitta med på intervjuer. Men jag har också fått vara med på flera olika internutbildningar och hjälpt till med förberedelserna inför kontorsflytten till Studio, som Malmökontoret ska göra i november.

Nu ska jag snart tillbaka till studierna på Ekonomihögskolan i Lund. EY, jag hoppas verkligen att vi ses snart igen!


Kommentera