Därför valde jag EY och Offentliga gruppen

Att gå på arbetsmarknadsmässor är ett ypperligt sätt att lära känna företagen och se vilka möjligheter som finns.
Att gå på arbetsmarknadsmässor är ett ypperligt sätt att lära känna företagen och se vilka möjligheter som finns.

Hallå igen!

Sedan jag fick anställningsbeskedet i mars har många vänner, bekanta och kompisar från utbildningen frågat mig varför jag valde att söka just till EY. För mig är det en enkel fråga att besvara, framförallt nu efter mina första månader på företaget.

EY är ett företag som har god personalkultur, fokus på teamwork, kunder i varierande storlek och inom många branscher samt flertalet olika arbetsområden att välja mellan. Denna kombination gör att du alltid lär dig något nytt och ständigt hittar nya intressanta områden.

När jag hörde talas om EY för första gången var min första tanke att företaget kunde mäta sig med vilken annan revisionsbyrå som helst. När jag sedan träffade representanter från EY (mina nuvarande kollegor!) fick jag en helt annan bild av hur det var att vara anställd. Jag matades med information om affärsområden, utvecklingsmöjligheter, utlandsvistelser, volontärarbete och utbildningar för att bara nämna några saker. Detta första möte resulterade sedan i en lunch med två revisorer som stod i EY:s monter på arbetsmarknadsmässan SPIRA på Förvaltningshögskolan där jag pluggade. Det var ett avslappnat möte där jag kunde ställa alla frågor som jag glömt att ställa tidigare.

Universitetens arbetsmarknadsmässor är ypperliga tillfällen att lära känna företag och se vilka möjligheter som passar dina egna mål och tankar med ditt framtida arbetsliv. På mässorna fick jag, år efter år, veta att EY och allt som företaget står för passar mig utmärkt! Jag fick samtidigt veta att det i Göteborg finns en offentlig grupp som arbetar med revidering av kommuner, offentligt ägda bolag, stiftelser, nämnder o s v, vilket gjorde EY än mer tilltalande.

Eftersom jag har en studiebakgrund inom och ett intresse för offentlig sektor, gjorde detta att jag skickade en intresseanmälan till min nuvarande chef inom gruppen. Det ledde i sin tur till en första intervju där jag fick reda på ännu mer om den offentliga gruppens arbete. Visste du till exempel att EY är marknadsledande inom revisionstjänster till offentliga sektorn i Västsverige? Med allt som sker i den offentliga sektorn idag finns det alltid spännande utmaningar att ta sig an och förändringar kring regelverk, budget och massa annat ger jättemycket ny kunskap! Offentliga gruppen i Göteborg består av oerhört duktiga och kompetenta personer med erfarenhet inom både privat och offentlig sektor samt med skilda utbildningsbakgrunder. Gruppen består både av verksamhetsrevisorer och redovisningsrevisorer och en klar fördel med att ingå i teamet är att få ta del av den breda erfarenhet och kunskap som alla kollegor har och mer än gärna delar med sig av. Förutom att vara duktiga revisorer är de också riktigt härliga kollegor som man omger sig med i offentliga gruppen!

Vi hörs!

/Hanna

TIPS: Nu finns det möjlighet att söka till EY i Göteborg- Spana in tjänsten nedan och fortsätt hålla utkik på vår hemsida!

 


En reaktion på ”Därför valde jag EY och Offentliga gruppen

Kommentera