Lärande, nerver och Pokémons när Advisory har kickoff

Jag, Josefin Ångman, Viking Roald och Julia Martinsson på vår gemensamma kickoff för Advisory.
Jag, Josefin Ångman, Viking Roald och Julia Martinsson på vår gemensamma kickoff för Advisory.

Den 23 september hade Advisory kick-off för FY17 (Fiscal Year 2017) på City Conference Hotel i Stockholm och det var SÅ kul! Dagen började med en gemensam del för hela Advisory Sverige. Ungefär 300 personer var på plats. Det hölls intressanta seminarier och föreläsningar, både från EY-medarbetare och externa talare. Sedan delade vi upp oss inom varje CA (Competence Area). Om du inte vet vad en Competence Area är så behöver du inte vara orolig, jag förstod först en månad efter att jag börjat på EY vad det faktiskt betyder! Inom Advisory är vi indelade inom olika Competence Areas, det vill säga kompetensområden. Jag tillhör Risk men det finns många fler, exempelvis PAS (People Advisory Services), OA (Outsourcing Advisory), FSRM (Financial Services Risk Management), ITA (IT Advisory). Jag kommer berätta mer om vad vi gör just på Risk vid ett senare tillfälle – men nu åter till vår kick-off!

När det var dags att dela upp oss inom varje kompetensområde för en två timmar lång ”break-out session” var jag väldigt nervös. Två veckor tidigare hade jag nämligen fått i uppdrag att agera som koordinator för Risks break-out session, vilket innebar att planera och organisera vad som skulle presenteras, samordna presentatörerna och göra själva Power Point-presentationen. Dessutom skulle jag förbereda team building-aktiviteter i slutet av sessionen. Det var ett väldigt kul uppdrag då jag hade mycket kontakt med Partners och Managers och fick tillfälle att lära mig mer om hur man gör bra presentationer. I övrigt fick jag också gå och handla en massa roliga leksaker på Buttricks och godis för ca 500 kr, det uppskattades! Men som ni förstår var jag nervös och exalterad på samma gång – jag ville ju att det skulle bli så himla bra! När jag väl satt där tillsammans med hela Risk (ca 60 personer var på plats) såg jag såklart något stavfel på mina bilder, och insåg att det nog hade varit bra att se till att internetuppkopplingen fungerade innan så att filmerna kunde spelas. Men vet ni vad, det gick jättebra ändå och jag fick många fina komplimanger och tack efteråt!

Kick-offen fortsatte och övergick senare till ett gemensamt mingel. Därefter var det dags för trerätters middag och OJ vad kul det var. Två toastmasters hade satt temat ”Pokémon” för kvällen och gjorde därför många referenser till hur Pokémons och konsulter är lika, det vill säga besitter magiska krafter och kan ”levla” upp sig när de blir mer erfarna och tränade. Tillslut når man högsta Pokémon-ranken och blir Partner. Vidare lektes det lekar och vi nya konsulter höll även vår Toledo-dans (som jag berättade om i mitt tidigare inlägg) på scenen under middagen. När middagen var slut övergick det till fest, då EY Advisorys egna band ”Bad Advice” spelade några låtar. Det var en grymt bra kick-off!

Om du har några frågor får du mer än gärna ställa dem i kommentarsfältet nedan. Ha det fint så hör jag av mig snart igen!


En reaktion på ”Lärande, nerver och Pokémons när Advisory har kickoff

Kommentera