Veckorna springer iväg!

bild-1

Veckorna efter mina två Spanien-resor har varit fullspäckade på Mergers & Acquisitions-avdelningen och tiden har verkligen sprungit iväg. Dagarna fylls snabbt med arbete i pågående projekt. Våra nuvarande kunder har självklart hög prioritet och vi jobbar med olika typer av leveranser. Den del som kanske är störst, i alla fall räknat i omfånget på dokumentationen, är Information Memorandums (eller IM). Det innebär att vi sätter ihop en omfattande presentation av ett bolag som vi representerar, exempelvis under en säljprocess, till potentiella intressenter. De potentiella köparna signerar ett s.k. Non-Disclosure Agreement (NDA) där de säger att ”okej, vi har nu tagit del av konfidentiell information som vi lovar att inte dela med oss av, varken nu eller senare”. En mindre omfattande version av ett IM kan vara en Management Presentation (eller MP) som vi förbereder inför att potentiella intressenter ska få träffa ledningen för bolaget som ska säljas. Vi assisterar även i mer eller mindre utdragna värderingsuppdrag för allt från start-up-företag till börsnoterade bolag.

Dessa projekt tar upp mycket av vår tid under en vanlig vecka eftersom allt material självklart ska hålla högsta möjliga kvalitet. Det som samtidigt är viktigt för vårt team är att vinna nya kunder och nya projekt. Vi är ett resultatdrivet team, som trots att vi ingår i TAS, har vårt eget resultatställe och egen budget för året. Därför är arbetet kring nya pitchar för att vinna nya kunder också något som förekommer nästan kontinuerligt under hela året.

Dagarna kan därför lätt bli långa och veckorna på så sätt springa iväg, men det är verkligen inspirerande och motiverande när de seniora inom projektteamet känner att vi tillsammans har arbetat fram bra material som vi sedan kan leverera och stå för i pitchar eller andra presentationer.

”När katten är borta, dansar råttorna på borden” heter det ju ibland och när det är tomt på kontoret efter ett par långa, långa dagar och ett job well done kan man få lov att helt enkelt greppa tag i grannens självutgivna badminton-trofé, hoppa upp på närmsta bokhylla och jubla lite lågmält sådär innan man ramlar hem i Stockholmsnatten. Tycker jag. Se bild för demonstration av hur man kan fira att man gjort ett bra jobb tillsammans med de övriga i teamet och att responsen från kunden har varit mycket positiv. Anledningen till just detta firandet gällde ett av Sveriges mest kända börsbolag där vi hela tiden har kontakt med och levererar till bolagets M&A-chef i en potentiell förvärvsprocess. Spännande va! Soon in a newspaper – in your smart phone.

Och nu är det fredag också, gott så!

/Johan

 


Kommentera