En vanlig dag är en ovanlig dag

Långa arbetsdagar med massor av intryck råder man bäst bot på genom långa löpturer.
Långa löpturer är det bästa sättet att varva ner efter arbetsdagar med massor av intryck.

Nu har jag hunnit arbeta lite drygt sex veckor på EY och jag kan meddela att det är inte likt något tidigare jobb jag haft. Aldrig förr har jag haft så många utmaningar eller ställts inför så många frågor som jag inte kan svara på, som jag gjort under dessa veckor.  Å andra sidan har ett jobb aldrig motiverat eller inspirerat mig som detta. Jag visste inte att jag skulle älska variationen så mycket som jag gör. Ena dagen jobbar jag med ägarledda bolag och nästa dag är det ett noterat aktiebolag. Visst, ibland känns det lite rörigt, men jag har insett att när man har fantastiskt kompetenta kollegor som vägleder och förklarar på ett föredömligt sätt så löser sig det mesta.

Som min bloggkollega Karolina skrev i ett tidigare inlägg så förväntas vi ställa frågor när vi inte förstår. Om jag fått en krona för varje gång jag hört någon säga ”fråga om det är något du undrar eller om du inte förstår”, så hade jag förvisso inte vart miljonär på enkronor, eller ens i närheten, men det hade räckt till en dagens. Så det är precis vad jag gör. Jag frågar hela tiden.

När jag skriver detta har jag nyss haft möte med min counselor. Vi satte upp mål för det kommande året. Alla har en counselor som fungerar som en karriärrådgivare. Jag tillsammans med min counselor ser till att jag utvecklas på det övergripande planet. På mikro-nivån utvecklas jag ju hela tiden i det dagliga arbetet med hjälp av kollegor och framförallt handledare, men det är också viktigt att se det i ett större perspektiv.

Dagens tankar:
• Fler än jag trodde har matlåda med sig.
• Jag är sämre på att laga mat än merparten av kollegorna.

/Tobias


Kommentera