Höstkänsla!

Även om hösten är här så fikar vi på takterassen ibland.
Även om hösten är här så fikar vi på takterassen ibland. Det är en härlig utsikt!

Nu när oktober är här känner jag av hösten både ute och inne på kontoret. Ytterligare några veckor har gått sedan starten i augusti och det är en månad sen vi nyanställda kom tillbaka från de första utbildningarna i Stockholm och Spanien, i mitten av augusti. Mycket har hänt sedan dess, som gruppmöten, flertalet webbutbildningar, uppstart av samt inhopp i projekt, och planeringen av kontorets julfest, för att bara nämna några saker. Något jag märker är att jag inte ser mina kollegor lika ofta längre, eftersom fler och fler sitter ute hos kund och jobbar, ibland i flera dagar i sträck. En av mina kollegor var till exempel i USA och jobbade under en veckas tid!

Även jag har hunnit åka ut till kund för en delårsgranskning, tillsammans med en medlem från teamet. Trots nervositeten inför detta, var det en lärorik upplevelse där jag fick en bättre förståelse för hur relationen mellan revisorn och kunden ser ut, och hur vi arbetar tillsammans. Jag hade en stödjande roll och fick möjlighet att hjälpa till att se över information och skapa underlag för ytterligare information som vi behövde få från kunden. Det gav mig också möjlighet att få en bättre översyn över hela processen i delårsgranskningen och lära mig mer om kunden och deras verksamhet. Jag kunde ställa frågor direkt till min kollega varefter de dök upp, vilket var en väldig fördel. Det gjorde också att mitt nästa kundbesök kändes enklare!

Jag känner att jag får väldigt bra stöd och hjälp från många håll här på EY, exempelvis från min fadder, min counselour och kollegor i närheten. Oavsett vilka jag arbetar med för tillfället kan jag få hjälp – det finns alltid någon som kan ta sig tid. Det spelar ingen roll om jag behöver hjälp med att hitta rätt material, tyda en siffra, ta beslut kring något eller bara har fastnat totalt med en Excelfil. Samtidigt som mina teammedlemmar litar på att jag kan lösa uppgiften, och jag får ett eget ansvar över mina uppgifter, har jag alltid möjlighet att ställa frågor, vilket är avgörande för att kunna utvecklas.

Viktigt är därför att komma ihåg att alla frågor är bra frågor. Så våga fråga för att få ett bra svar!

 

/Hanna


Kommentera