Dags för mig att säga hey!

Jag och min bordsgranne Max
Jag och min bordsgranne Max.

Jag har nu, likt mina bloggande kollegor, arbetat på EY lite längre än en månad. Av den tiden har jag varit på utbildning under drygt tre veckor. Det började i Stockholm och sedan begav sig hela EY:s nordiska framtid till Spanien för utbildning, umgänge och lite turistande. Spanienvistelsen avslutades på en fredag. Efterföljande lördag och söndag spenderades hemma utan att göra många knop – det är med andra ord en vecka vi sent kommer att glömma!

De första dagarna på kontoret kände jag mig aningen vilsen. Efter fem års studier kändes det minst sagt som ett misslyckande när något så simpelt som en skrivare var svår att förstå sig på. Att arbetsuppgifterna dessutom var något annat än vad vi studerat på universitetet var även det lite alarmerande. Det tog några dagar, men sedan förstod vi – det ska vara såhär. Vi börjar på noll och just nu, en månad senare, känns det som att vi hoppat på ett kunskapståg som går i expressfart (det vill säga, vi tar oss framåt snabbare än ett svenskt tåg någonsin gjort eller för den delen kommer göra).

Jag arbetar inom Assurance och på avdelningen Emerging Markets. Våra kunder varierar i såväl storlek som form och det skapar möjlighet att vara delaktig i både stora och små ”team”. Det tycker jag känns positivt och det är en av anledningarna varför jag sökt mig hit. Vi har dessutom husets top-floor och en vacker vy över Stockholms takåsar (detta hade jag dock ej vetskap om när jag sökte). Efter första fredagspuben (som hålls varannan fredag i ljusgården på Stockholmskontoret) anordnade vi nyanställda en middag för avdelningen, på avdelningen. Syftet var helt enkelt att lära känna våra nya kollegor bättre och att de skulle få möjlighet att grilla (och gilla) oss. Kvällen bjöd föruom på mat bland annat på tipspromenad med frågor om oss nya, av tolv frågor låg medelantalet rätt svar på 4. Summan av kardemumman: Det var en trevlig kväll!

Vi förstod tidigt att det förväntas av oss att ställa frågor – så vi ställer frågor. Det är ett öppet klimat och det märks att företaget värnar om välmående. Det finns gott om aktiviteter för såväl hela företaget som för vår egna avdelning. Min avdelnings fredagsfika är sånär som obligatorisk. Vilket jag inte har några som helst problem med. Jag har dessutom dragit tur-lotten och hamnat i EY:s bästa 4:a (det vill säga skrivbordslandskapet om fyra där vi sitter) och på kontorets bästa avdelning. Det känns mycket lovande inför kommande år. Jag ser fram emot att dela med mig av vardagen!


Kommentera