TAS Nordics kick-off sparkar igång hösten

Teamwork på stan i Toledo.
Teamwork på stan i Toledo.

Hej!

Som nyanställd på EY arrangeras en hel del introduktionsaktiviteter. Detta gör verkligen att man känner sig välkommen och inspirerad till att köra hårt från dag ett. Samtliga nyanställda åker varje år på en resa till Toledo strax söder om Madrid, för att lära känna varandra och EY på ett annat (och mycket mycket mycket mer givande) sätt än vad som hade skett under en introvecka eller dylikt på respektiv kontor.

Jag själv började jobba extra redan i januari samtidigt som jag skrev på min masteruppsats på distans från Köpenhamn, och kände mig inte lika nervös inför Toledo-resan som alla dem som knappt stegat de första nervösa stegen i kontorsbyggnaderna ännu. Men det blev verkligen en lyckad resa fylld med kurser och föreläsningar, utflykter och såklart en del festligheter. Jag hoppas och tror bestämt att ni får läsa mer om Toledo, dels från mig men förmodligen också mina ”bloggers-in-crime”!

3
Thomas F Anglero, Director of Innovation på IBM, var en av talarna på kick-offen.

Jag jobbar i Lead Advisory-teamet (M&A) som ligger under TAS (Transaction advisory services) i EY:s organisationsparaply och varje år (nästan) annordnas ett kick-off-event någonstans i Europa för hela TAS i Norden. Vart vi åkte i år? BARCELONA!! Mäktigt ju!!

För att fortsättningen inte ska bli som Resedagboken.se med Dag 1, Dag 2, Dag 3 osv. så vill jag lyfta fram några absoluta höjdpunkter!

Så.

Hela resan var otroligt väl uppstyrd och vi hade t.o.m en egen app där vi hade tillgång till precis all info om de kommande dagarna. Det var superkul att redan första kvällen få träffa alla nyanställda kollegor som jag träffat bara några dagar tidigare i Toledo. Det blev som en reunion direkt med ett bättre pool-häng, trevliga middagar och diverse festligheter inlusive en liten avstickare till Camp Nou för att se Barcelona spela.

Vi fick tillfälle att se Barcelona spela.
Förutom konferenspass och workshops fick vi tillfälle att se Barcelona spela.

Emellan allt mingel hade vi ett gemensamt uppstyrt schema och fick lyssna till presentationer av TAS-partners under ledning av TAS Nordics-chefen Jesper Almström rörande strategier, resultat och målbilder. Vi fick även lyssna till externa föreläsare och köra workshops indelade efter sektorfokus. Vi lyssande bl.a. till två eminenta föreläsare från IBM och från toppen i mediasverige som bröt av TAS sektor/kompetens-genomgångarna fint med frispråkiga och intressanta föredrag om digitalisering i samhället.

Som nyanställd är det naturligt att man inte har 100 procent koll på avdelningarna, sektorer, ledare eller EY som företag heller för den delen. Därför tycker jag att det verkligen har varit givande att genomföra både introduktionen i Toledo och TAS kick-offen i Barcelona. Men kanske framför allt har det varit otroligt viktigt med alla kontakter man skapat. Hur enkelt blir det inte nu att bara ta upp telefonen och ringa kollegor runt omkring i hela Norden? Hur trevliga blir inte dagarna på kontoret nu när man är ”tjenis” med varenda en vid kaffemaskinen?

Det här var mitt första inlägg på EY:s karriärblogg. Här kommer du kunna läsa om mina vardagar på Stockholmskontoret, kundbesök, aktiviteter och förhoppningsvis en del annat också under hösten. Målet är att berätta om hur livet fungerar på EY. På riktigt, och med lite humor. Jag är såklart supertaggad inför detta uppdrag! Jag hoppas att det kan bli nyttig ”insider information” och att vi bloggare gemensamt kan smyga oss upp på någon slags bloggtopplista i Sverige.

Vi hörs!

/Johan

 


Kommentera