Första dagen på EY i Göteborg

Nya kollegorna
Nya kollegorna under Nordic Induction Program i Toledo

Min första arbetsdag på EY var för nästan en månad sen. Ändå känns det som den var igår. Flertalet frågor och funderingar kvarstod; alltifrån arbetsuppgifter, team, dresscode osv. Trots att jag bara har femton minuters promenad till EY:s nya kontor vid Ullevi, gick jag mycket tidigare hemifrån än vad jag behövde och fick därför sakta in stegen och gå långsamt sista biten fram. Eftersom en av mina närmaste vänner i Göteborg, Martina, skulle börja på samma avdelning möttes vi utanför kontoret och gick in tillsammans. Förutom jag och Martina var vi tio stycken nyanställda på Assurance och det var därför extra kul att få lära känna så många som var i samma situation. Att sedan få spendera nästan två veckor tillsammans med dessa härliga människor på de kommande utbildningarna, Redovisning 1 och Revision 1, blev en otroligt bra start!

Första arbetsdagen blev vi väl mottagna av våra faddrar, gruppchefer samt övriga ansvariga på kontoret. Tågbiljetter, datorer, telefoner och passerbrickor delades ut och en stor del av dagen tillbringades sedan med att försöka komma in i de olika konton och program som skulle användas i uppdragen. Praktisk information kring anställningen, arbetsuppgifterna samt utbildningen i Stockholm och Spanien varvades med gemensam fika, lunch, kickoff, AW på den nya takterrassen och mingel med våra nya kollegor. Tiden gick väldigt snabbt och vid dagens slut hade jag mängder av ny information samt ett antal nya namn att lägga på minnet, vilket gjorde det enkelt att somna senare på kvällen.

Efter jag skrev på anställningskontraktet med EY i våras har jag hunnit tänka en del. Jag har funderat om ett så stort kontor kan göra att man som ny lätt blir en i mängden. Döm om min förvåning när jag på min första dag insåg att så inte var fallet. Trots att det är nästan 250 stycken anställda på Göteborgskontoret känns det fortfarande väldigt personligt och jag fick snabbt bra kontakt med kollegorna. Kontoret är aktivitetsbaserat och du sitter på en ny plats varje dag vilket innebär att du ständigt sitter med nya personer och kan knyta nya kontakter, i andra grupper och affärsområden. Att varje dag innebär något nytt har skapat höga förväntningar på framtiden på EY. Jag är säker på att de kommer att mötas.


Kommentera