Bloggarna summerar: så var första året på EY

Våra bloggare har nu jobbat sitt första år på EY. Vad har varit roligast? Mest överraskande? Vad har de lärt sig? Här kan du läsa deras berättelser.

Micaela Hultqvist
Micaela Hultqvist

Micaela Hultqvist, skattekonsult, Stockholm
”Året på EY har utvecklat mig på många olika sätt och jag känner mig stolt över allt som jag har åstadkommit hittills. Jag har lärt mig bättre ”business English” eftersom den större delen av mitt arbete är på engelska. Jag har blivit mer van vid att mingla/småprata med kunder och kollegor i affärssammanhang. Jag har också blivit tryggare i mig själv i samband med presentationer inför kunder och kollegor. En annan sak är att min problemlösningsförmåga har förbättrats, och jag har lärt mig att bättre arbeta under tajta deadlines. Dessutom tycker jag att jag har lärt mig att prioritera vad jag gör på min fritid för att bättre kunna njuta av min lediga tid.”

Selma Salkic
Selma Salkic

Selma Salkic, revisionsmedarbetare, Malmö
”Sommaren närmar sig med stormsteg och första dagen på jobbet känns numera som en evighet sen. Om två veckor lämnar jag trainee-rocken bakom mig för att avnjuta min första (betalda) semester! Tidigt i höstas var jag i Toledo i Spanien på utbildning och de minnena har nu fått sällskap av många fler roliga minnen – personalfester, AW:ar, födelsedagar och alla obligatoriska (men roliga) fikor. Längs vägen har jag även lärt mig allt om debet och kredit, balans- och resultaträkningar, K2 och K3 och mycket därtill. Jag har granskat stora som små bolag och fått träffa nya kunder nästan varje vecka. Det har varit ett hektiskt men fantastiskt roligt år. Trots att snart ett år har gått på EY så lär jag mig ständigt något nytt varje dag. Med facit i hand har revisionsyrket överträffat alla mina förväntningar och jag kan inget mindre säga än att jag ser fram emot ännu ett år på EY.”

Leo Scherwin
Leo Scherwin

Leo Scherwin, managementkonsult, Stockholm
”Nu har ett år snart gått, vilket känns helt galet. Det har gått väldigt snabbt, och det har varit riktigt roligt! Under året har jag fått mycket ansvar vilket har utvecklat mig genom att jag har blivit mer självständig, jag har fått arbeta med analys och lärt mig Excel (även om det alltid kan bli bättre), jag har fått lära mig mycket om projektledning och att driva komplicerade projekt framåt. Något jag tar med mig från året är insikten om hur mycket det är värt att ha bra kollegor. Jag har haft förmånen att vara i riktigt bra projektteam där vi alla blivit goda vänner och att arbeta tillsammans har inneburit väldigt många skratt även om projekten varit komplexa och utmanande. Jag gick in i jobbet med högt ställda förväntningar och de har definitivt mötts. Nu ser jag fram emot nästa år.”

Erik Sjöberg
Erik Sjöberg

Erik Sjöberg, revisionsmedarbetare, Umeå
”För mig har året som gått inneburit en otroligt brant utvecklingskurva. Från dag ett har jag lärt mig nya saker och det känns som att utvecklingen ännu inte stannat upp i takt. Det märks att det finns en stor kompetens inom byrån vilket innebär att man inte bara lär sig under särskilda utbildningsdagar utan man lär sig av varandra dagligen. Jag tycker att det bästa med jobbet är balansen mellan arbetsuppgifterna och att det varierat. Särskilt tycker jag att det är trevligt med kundkontakt. Det är mer kundkontakt i jobbet än vad jag hade förväntat mig innan jag började. Man får tidigt eget ansvar att hålla kontakt med kunden i samband med granskningen.”

Rebecca Johansson
Rebecca Johansson

Rebecca Johansson, revisionsmedarbetare, Göteborg
”Mitt första år på EY är nu över och oj vad fort det gått! Jag har lärt mig otroligt mycket på flera olika plan. Dels har jag fått insikt i hur företag fungerar, både ekonomiskt och när det gäller verksamheten och hur den ser ut ”bakom kulisserna”. Jag har lärt mig att våga ta mycket ansvar, men också att våga säga nej och strukturera mitt arbete. Teamarbete är en väldigt stor del i jobbet så det är också något jag utvecklats i. Roligast under året har varit all den kunskap man tar in på kort tid samt alla människor man får arbeta med. Jag skrattar varje dag på mitt jobb, något som är otroligt viktigt. Jag älskar kombinationen av att vi kan vara stenseriösa ena sekunden och sedan tokskratta andra sekunden.”

Emelie Jorander Friden
Emelie Jorander Fridén

Emelie Jorander Fridén, managementkonsult, Stockholm
”Mitt första år på EY är snart över. Blev det som jag hade förväntat mig? Svaret är både ja och nej. Vi börjar med nej: Jag hade absolut inte full insikt och förståelse för allt vad konsultyrket innebär och allt man gör om dagarna. Så ett tips till alla er därute som undrar vad man gör som konsult, fråga era konsultvänner tusen frågor! Vad blev då precis som väntat? Jo, det har varit både roligt och utmanande, precis som jag trodde. Jag känner att jag har utvecklats, lärt mig en massa nytt om managementfrågor inom it och haft mycket kontakt med kunder. Något av det roligaste under året har varit alla sociala aktiviteter med kollegorna. Allt från utbildning i Spanien och Riga till att kolla på fotbollsmatchen Sverige-Italien i hörsalen.”


Kommentera