Lägesrapport från EY-kontoret vid Times Square

Ingången till EY-kontoret vid Times Square. Bilden tog jag min första dag!
Ingången till EY-kontoret vid Times Square. Bilden tog jag min första dag.

Hej igen! Nu är jag som har fått äran att gästblogga från New York tillbaka med den första lägesrapporten från min nya hemstad. För dig som missade mitt förra inlägg så bytte jag alltså EY-kontor från Stockholm till New York i början av maj. Det har varit en extremt rolig, intensiv, lärorik och spännande tid hittills och de sex veckor som jag har varit på plats känns som minst sex månader. Intrycken är så många!

Jag började min första vecka i USA med att åka till Atlanta på kurs. Jag var där tillsammans med ett gäng “senior hires”, det vill säga nyrekryterade som inte kommer direkt från universitet och högskolor utan redan har ett par års arbetslivserfarenhet. Det var kul att lära känna mina nya kollegor, men jag var fortfarande jetlaggad från resan över så kursen var ganska utmattande för mig. Väl hemma från Atlanta började jag på ett nytt projekt och det var full rulle redan från början – redan tredje dagen in i projektet skulle jag hålla i en heldagsworkshop med 15 av kundens medarbetare. Jag var såklart ganska nervös eftersom allt var så nytt, men det gick superbra, och mitt team är fantastiskt så efter den dagen har allt flutit på perfekt.

Här är jag och delar av mitt team i bilen på väg tillbaka till hotellet efter jobbet på kundens kontor i Michigan.
Här är jag och delar av mitt team i bilen på väg tillbaka till hotellet efter jobb på kundens kontor i Michigan.

Som managementkonsult på EY i USA så reser man mycket mer än vad man gör i Sverige – det är en stor skillnad som jag märkte direkt. Mitt projekt är delvis baserat i Wilmington söder om Philadelphia och delvis i Michigan, och jag är i princip hemifrån varje vecka från måndag till torsdag. En stor fördel med att resa är att man snabbt kommer teamet man jobbar med väldigt nära och får en bra gemenskap eftersom man spenderar så mycket tid tillsammans, vilket är superkul. En annan fördel är såklart att man tjänar många hotell- och flygpoäng som man kan använda på privata resor längre fram. Det är en stor snackis har jag märkt här; hur många poäng man har hos hotellkedjor, biluthyrningsfirmor och flygbolag, det är viktiga grejer …

En annan skillnad med att jobba här är att teamen och kunderna är så mycket större! I mitt delprojekt är vi åtta personer från EY men totalt är vi 137 EY-konsulter på plats hos kunden och vi blir fler varje vecka. Kunden är också ett av världens största bolag sa det är kanske inte så konstigt. Det är oavsett både imponerande och lärorikt.

Men, det allra bästa med att bo i New York måste nog vara allt kul man kan göra på fritiden! Jag har hittills hunnit med en långhelg i the Hamptons, jag har haft inflyttningsfest och firat min födelsedag, jag har njutit av oändligt antal luncher, bruncher, middagar och annat kul som New York har att erbjuda på kvällar och helger och jag har utforskat alla möjliga träningsmöjligheter i New York, inklusive yoga, barre, löpning, spinning, pilates, dans etc. Jag bor i Chelsea på västra Manhattan och från vår takterass har vi en fantastisk utsikt och kan njuta av solen och det varma sommarvädret, så ett antal timmar är också spenderade däruppe.

Utsikt från vår takterass. Här har vi njutit många härliga sommarkvällar!
Utsikt från vår takterass. Här har vi njutit många härliga sommarkvällar!

Nu ser jag väldigt mycket fram emot att fira midsommar på fredag! Det ser ut som att det ska bli 25 grader och sol hela dagen så det kommer vara en positiv omväxling från det traditionella midsommarregnet. I New York firas midsommar med en stor svensk fest i Battery Park på södra Manhattan och jag ser framför mig både dans runt stången och silltallrik. Efter det väntar en veckas semester i Sverige och sedan är jag tillbaka i min nya hemstad the Big Apple för fortsatta äventyr.

Glad midsommar och hälsningar från New York!
/Alva


Kommentera