Vill du vara med på Dräpardygnet?

Äntligen målgång - teamet klarade utmaningen
Äntligen målgång – teamet klarade utmaningen!

Den frågan fick jag på förmiddagsfikat förra fredagen. Under våren har Umeåkontoret haft en friskvårdsutmaning för att uppmuntra oss medarbetare till att träna. Det är en utmaning som alla kan klara av och den innebär att man ska genomföra 22 träningspass  under en viss period under våren. För att ett träningspass ska räknas så ska man bli svettig under passet.

För de som redan var i god form och tyckte att utmaningen var för lätt hade vi  ytterligare en variant – tävlingen Dräpardygnet, som innebär multisport i cirka 20 timmar, med ungefär 1 timmes sömn. Från vårt kontor hade fem tappra anmält sig vilket innebär ett fullt lag. En av deltagarna blev dock sjuk samma dag som starten skulle gå. Jag fick nys om detta under fikat och nämnde att jag var sugen på att vara med. Haken var dock att jag varken var förberedd eller i särskilt god form, och starten gick 19.00 samma dag. I vilket fall som helst så tyckte kontorschefen Joakim att det var en bra idé att jag skulle vara med (jag tror inte han hade granskat mina rapporterade pass i friskvårdsutmaningen, jag hade vid tillfället bara 2 av 22 pass avklarade).

Jag tyckte också vid tillfället att det var en toppenidé och en stor utmaning. 24 timmar senare, ca 15 timmar efter start, var jag inte lika övertygad och rätt utmattad. Men jag genomförde loppet ändå, tillsammans med mina otroligt starka och peppande kollegor, och vi slutade faktiskt 6:a av 10 startande lag. Den slutsats jag drar av detta är att du klarar mycket mer än du tror och att man kommer långt med ett starkt lagarbete.


Kommentera