EY i toppen!

Bild från poängpromenaden i Toledo stad. Tyvärr vann inte vårt lag, men vi hade nog roligast.
Alltings början. Här är några av de jag lärde känna under utbildningsveckorna i Toledo.

EY har i Universums senaste mätning hamnat på första plats när det gäller var ekonomistudenter helst vill arbeta. Detta känns såklart väldigt roligt för oss som arbetar här, att veta att man nått ut med vilka sköna kollegor man har och hur roliga och utmanande våra arbetsuppgifter är.

När jag studerade så visste jag nog inte supermycket om EY. Jag studerade till ingenjör och EY är ju inte ett lika känt företag bland ingenjörsstudenter som bland ekonomistudenter. Jag sökte ett sommarjobb på EY där de ville ha någon som var finanskunnig och jag hade ju läst någon finanskurs så jag tänkte att det blir säkert skoj och en bra erfarenhet och sökte arbetet. Tyvärr fick jag det inte. Det var hård konkurrens helt enkelt.

Det var först under mitt sista år på KTH som jag kom i närmare kontakt med EY. Jag pratade med dem på Armada, vilket är KTH:s arbetsmarknadsdagar, och hörde mig för om hur stämningen var bland kollegorna och ifall jag som nyexaminerad ingenjör skulle passa hos EY. Svaren och uppfattningen jag fick var att det var bra sammanhållning och att de som arbetade tillsammans på EY var bra polare plus att de också sökte nyexaminerade civilingenjörer såväl som civilekonomer till sin konsultavdelning Advisory. Senare under året fick jag även tillfälle att gå på en studentkväll hos EY där man fick äta middag på EY-kontoret och lösa case. Min uppfattning som jag fått på Armada förstärktes och jag tänkte att hit måste jag söka. Som ni alla vet så gick det ju vägen och jag blev anställd.

Siesta tid!
Mellan utbildningspassen i Toledo hann vi med att bada och ha det skönt.

Redan de två första veckorna på jobbet, då vi alla nyanställda var iväg på utbildning i Toledo i Spanien, så kände jag att jag nog hade hamnat rätt. Vi gick en utmanade och rolig introduktionskurs för att lära oss de verktyg man arbetar med på EY och fick dessutom arbeta med ett rätt invecklat case i några dagar. Kursen var hela dagarna, men på lunchraster och kvällar så åt vi god mat, badade i poolen och hade en del sociala aktiviteter som till exempel en skattjakt. Jag kände ingen när jag började men under utbildningsveckorna fick jag en massa nya öppna och sociala människor runt omkring mig, så det där med vänner löste sig bra.

När vi var tillbaka från introduktionskursen så hamnade jag på ett uppdrag på direkten och fick omedelbart åka ut på kundmöten och börja arbeta. Jag fick även kontakt med internationella kollegor som var på uppdrag här i Sverige. Det var mycket att lära sig men jag tyckte att det kändes roligt med allt nytt.

Så var vill jag komma med allt det här? Jo, jag tror att det jag nyss har beskrivit är anledningen till varför just EY ligger i topp bland företag där studenter vill arbeta. Möjligheterna som finns hos EY helt enkelt. De öppna, sociala och drivna kollegorna och de utmanade och roliga arbetsuppgifterna gör EY till något extra. EY:s internationella verksamhet och de möjligheter det innebär – som att få åka på projekt utomlands och arbeta med kollegor från hela världen.

Och ett hett tips till er studenter som söker jobb; Var ihärdiga! Jag hade ju sökt ett sommarjobb på EY sedan tidigare som jag inte fick men det hindrade inte mig från att söka hit igen. Och andra gången gick det och jag blev anställd innan jag ens slutfört mina studier.


Kommentera