Att klättra med EY – och i karriären

På väg mot toppen
På väg mot toppen

Nyligen höll jag och min kollega Emelie ett studentevent för studenter på Handelshögskolan vid Umeå Universitet. Eventet inleddes med att vår gruppchef Johan Petterson höll en intressant föreläsning om karriärvägar och tips på hur man kan göra för att uppnå sina mål. Exempelvis så berättade Johan att det är viktigt att lägga energi på utformningen av sitt cv, oavsett om du är en student som söker jobb eller om du redan befinner dig i karriären på EY. Ett uppdaterat cv gör att du kan förstå var du står idag och, kanske än viktigare, se vad som eventuellt saknas för att du ska ta dig till nästa steg. Som student måste du jobba med på egen hand. Jag som jobbar på EY får hjälp av min personliga karriärrådgivare, min counselor, som guidar mig fram i karriären. Alla medarbetare på EY har en sådan.

Som revisor på EY finns det en tydlig karriärväg med delmål längs vägen. Man börjar som ”Staff” och lär sig grunderna. Efter cirka två år kan man bli ”Senior” och då ingår mer ansvar och att man vägleder mer juniora kollegor. Efter ungefär 4-5 år har du möjlighet att skriva provet för auktorisation, och blir då ”Manager”. Då får du ett större kundansvar, mer ansvar i teamen och kan skriva på bolags årsredovisningar. Därefter är nästa steg att bli ”Senior Manager” och beroende på ditt mål, slutligen ”Partner” eller ”Excutive Director”. Lite förenklat är det så karriärmöjligheterna på EY ser ut. Resan dit kan se ut på många olika sätt men enligt Johan kan den energi du lägger på ditt cv idag vara en nyckel till att nå målet i framtiden.

Johan betonade också att det finns många karriärvägar på EY. Vissa byter grupp eller affärsområde under resans gång, andra flyttar utomlands.  Vissa jobbar några år och lär sig massor för att sedan att ta anställning hos en kund. Ibland återvänder tidigare medarbetare till EY och andra fortsätter karriären i en helt annan riktning. Alla möjligheter finns i ett bolag som EY.

Avslutningsvis testade vi på att klättra med hjälp av instruktörer. Jag hoppas att deltagarna tyckte föreläsningen var inspirerande och klättringen utmanande. Jag tyckte att det var skoj att prova på att klättra, dock blev jag riktigt trött i underarmarna då min teknik antagligen inte var helt optimal.


Kommentera