Gästbloggaren: Nu byter jag EY-kontor – New York väntar!

Här är jag på kontoret i Stockholm.
Här är jag på kontoret i Stockholm.

Jag heter Alva Svenonius och jag har fått den stora äran att gästblogga några gånger här på Karriärbloggen. Jag är på väg att flytta till New York för att jobba på EY där, och jag ska i några inlägg berätta om det äventyret.

Jag har jobbat inom Advisory på EY i nästan 6 år. De åren har gått fort vill jag lova! Jag trivs verkligen superbra på EY och jobbet som managementkonsult passar mig perfekt. Jag gillar att jobba i team, i olika projekt och att ständigt få nya utmaningar. En stor fördel med EY är att vi har kontor i nästan alla världens länder vilket ger möjlighet att söka sig utomlands om man vill. Det kan vara i projekt under kortare perioder, i utbytesprogram under en begränsad tidsperiod eller så kan man som jag göra en s.k. transfer, alltså flytta mer eller mindre permanent till ett kontor i ett annat land.

Jag har i flera år funderat på att flytta utomlands. Först tänkte jag att London var ett perfekt ställe att flytta till. EY har såklart ett stort kontor där och det är relativt nära hem. Men efter att ha besökt kontoret i New York och efter att flera av mina nära vänner flyttat dit så blev det i stället förstahandsalternativet.

Snart är det här min nya hemstad!
Snart är det här min nya hemstad – New York!

Hur gick det då till praktiskt? Jag började med att diskutera saken med min counselor (min karriärcoach på EY – alla som jobbar här har en sådan) och vi lade tillsammans upp en plan för hur jag skulle gå tillväga. När jag hade bestämt mig mer i detalj för vad jag ville göra så fick jag hjälp av en partner inom Advisory, som rekommenderade mig till en partner på New York-kontoret. Jag har sedan gått igenom en intervjuprocess som visserligen inte har varit speciellt svår, men däremot ganska utdragen (nästan ett år) och jag har behövt ha mycket tålamod. Till slut blev det i alla fall klart och den 16:e maj börjar jag på New York-kontoret som ligger mitt på Times Square.

Jag ser fram emot att lära mig mer om den amerikanska arbetskulturen, att jobba med större kunder och i större team och att få leva på Manhattan och vara en del av New York på riktigt.

Idag (onsdag) går flyttlasset – wish me luck! Jag återkommer om några veckor och berättar hur det går.


Kommentera