Klättring efter jobbet

Klättring efter jobbet. Alla i gruppen klarade provet.
Klättring efter jobbet. Alla i gruppen klarade provet!

Som någon av mina bloggkollegor har skrivit om förut så finns det en klättringsgrupp här på EY. En gång i veckan så brukar vi klättra efter jobbet. Nu under de senaste tre veckorna har vi varit med på en topprepskurs, vilket innebär att vi efter kursen får klättra själva och säkra varandra, vilket möjliggör klättring på de högre väggarna utan instruktör. Fokus under kursen har varit på säkerhet, rutiner och hur man hanterar utrustningen. Förra veckan var det så kallad uppklättring. Under uppklättringen fick vi demonstrera allt vi lärt oss genom att skriva teoriprov och visa praktiskt. Det kändes tryggt då vi under kursens gång övat mycket så man kände sig säker på hur man till exempel knyter in sig och tar emot fall. Alla i gruppen fick godkänt och har därmed nu grönt kort! Ögonblicket då vi alla klarat uppklättringen förevigades med en bild.

Klättring är bara en av många aktiviteter som man kan engagera sig i. Jag vet att EY bland annat också har fotbollslag och löpargrupper, vilket är toppen för dem som gillar det.


Kommentera