Lugnet efter ”stormen”

Som många vet om har vi vår mest hektiska tid efter årsskiftet då alla bokslut skall granskas, vilket leder till vår faktiska slutprodukt som är revisionsberättelsen. Trots att det krävs mycket arbete tycker jag det gått bra under min första bokslutsperiod. Detta är mycket tack vare alla fina kollegor jag har som stöttar och ger energi.

Nu börjar det lugna ner sig och det är inte längre lika mycket att göra för oss nyanställda. Ni kanske undrar vad vi gör i stället? Just nu jobbar jag mycket med att avsluta alla de uppdrag jag hade under bokslutet samt granskar årsredovisningarna. Dessutom får jag även revidera mindre bolag. Detta gör jag, till skillnad mot de större uppdragen, ofta själv tillsammans med den revisor som skriver på. Jag var lite ”rädd” inför detta och tänkte: hur ska jag klara det själv? Faktum är att det faktiskt är riktigt kul, jag lär mig väldigt mycket. Jag får ta mycket eget ansvar, men självklart får jag hjälp. Dessutom får man en helhetsbild av bolagen som är väldigt nyttig för sin utveckling.

Återigen så är det ett utvecklande och omväxlande arbete!


Kommentera