Dags att hoppa i djupt vatten

Dags att hoppa!
Dags att hoppa!

En av de stora anledningarna till att jag valde att arbeta som konsult var att jag vill lära mig nya saker genom att arbeta med olika typer av projekt, med nya personer och inom olika industrier. Och även om jag har jobbat med olika projekt sedan jag började på EY för cirka sju månader sedan så har jag varit kvar hos samma kund. Men inte länge till. På tisdag byter jag nämligen både kund och industri.

Som alltid när man ska bege sig ut i den djupa delen av bassängen pirrar det lite i magen. Men det betyder egentligen bara att jag har något nytt att lära mig, vilket är positivt. Med detta sagt är det också lite ledsamt att lämna det gamla teamet, och de man har lärt känna hos kunden. Men det är priset man får betala om man ska arbeta som konsult, och det är klart värt det! Det har varit ett riktigt roligt och lärorikt halvår och jag har lärt mig mycket, men det är helt enkelt dags att byta projekt. Eller som min förra projektledare sade angående konsultrollen: ”När det börjar kännas som business as usual, då är det dags att röra sig vidare.”

Veckans nybörjartips: Om du får ett visitkort från någon, skriv var du träffade personen och kanske något om det ni pratade om eller vad personer i fråga gör. Det gör det mycket enklare att komma ihåg vilka man faktiskt har träffat.

Trevlig helg!

Med vänliga hälsningar,
Leo Scherwin


Kommentera