Påskledighet och projektledning

Här blir det ordning och reda i projektet
Här blir det ordning och reda i projektet

Nu så här innan påsk, ledighet och förhoppningsvis vårkänslor, har jag även ett projekt att avsluta eftersom jag rullar av det den sista mars. Igår satt jag och min projektledare tillsammans och diskuterade vad som är kvar att göra under min sista tid i projektet. Ni kan ju gissa vad vi använde … yes, vi satt i cirka en timme och ”whiteboardade”. Det är fascinerande vad mycket det gör att slänga upp allt man har att göra på en tavla och börja planera.

Att just göra listor tycker jag är något som många tipsar om, och jag vill också slå ett slag för detta. Det är klart att man kan försöka hålla allt i huvudet men att visualisera de uppgifter man har framför sig gör också att man tvingas konkretisera vad man tänker, vilket reducerar stress eftersom man får koll på läget samtidigt som man har möjlighet att planera för hur man på ett bra sätt löser uppgifterna. Sen är det bara att leverera. Dvs. Visualisera, Planera, Leverera. Enkelt!

Veckans nybörjartips: Håll folk uppdaterade. Även om inga framsteg skett så är detta ett väldigt enkelt sätt att reducera andras stress och hålla förväntningar på rätt nivå.

Trevlig påsk!

Med vänliga hälsningar,
Leo Scherwin


Kommentera