Vidareutbildning inom EY

För att vara en bra konsult behöver man utöver goda sociala egenskaper ha en bred kunskap inom det område man arbetar inom. Mycket kunskap tillskansar man sig genom det dagliga arbetet i form av kundmöten, utredningar, diskussioner med kollegor samt annan tillgänglig information i exempelvis böcker och artiklar. För att utvecklas ytterligare har EY årligen interna utbildingar inom varje delområde. Jag har därför fått möjligheten att i veckan åka iväg till Prag i tre dagar för att träffa andra anställda som gör sitt första år på EY inom transfer pricing samt utveckla min kunskap inom mitt specialområde.

Innan jag kliver på flyget ska jag ha avklarat ett gäng internetkurser vilka behandlar det vi kommer att ta upp på lektionerna Prag. Utöver detta har jag även fått en hemläxa – att utföra en benchmark-sökning d.v.s. genomföra en sökning för att finna externa jämförelsetransaktioner och därmed lokalisera ett pris som torde vara marknadsmässigt. För att utföra sökningen behöver man tillgång till olika databaser. För att lära mig hur det hela fungerar blir det även en dagstripp till vårt kontor i Stockholm nu på onsdag.

Utöver ny kunskap så hoppas jag även träffa en massa nya intressanta och roliga människor och knyta nya kontakter. Det är alltid bra att ha en kontakt inom transfer pricing i olika länder då vi ofta kommer i kontakt med frågor som är gränsöverskridande.

Jag återkommer med hur det hela har gått.

Ha en trevlig vecka!


Kommentera