Seminarie med vår globala gruppledare Richard Kantor

Micaela and Richard
Richard och Micaela

Tidigare i veckan anordnade min grupp ett seminarium för våra kunder och Richard Kantor, den globala gruppledaren för Reward (som min grupp kallas), flögs hit från Australien där han vanligtvis arbetar, för att berätta lite om de globala trender som finns inom vårt område.

Jag tänkte först lite kort förklara vad det är vi inom Reward på EY jobbar med. En av de främsta delarna som just jag arbetar med är projekt som involverar design och implementering av incitamentsprogram och bonusar, samt upprättande av dokumentationen kring dessa. Andra vanliga projekt innefattar olika benchmarks, ibland inom specifika sektorer eller segment, löneundersökningar, pensionsprojekt, med mera. Det som jag radade upp ovan är endast en liten del av allt vi gör om dagarna men det ger nog en någorlunda bra bild av vad Reward-gruppen är för något. Man kan helt enkelt säga att vi hjälper våra kunder med det mesta inom belöningsområdet, därav namnet Reward.

Inför seminarier och andra kundevents är jag alltid lite nervös. Jag vill ju självklart att allt ska gå bra och klaffa precis så som vi tänkt. Denna gång klaffade verkligen allt utom möjligtvis att min kollega råkade välta ut sin kaffekopp över kostymbyxorna, jobbtelefonen och anteckningsblocket.

Det märktes tydligt att Richard är van att tala inför stora grupper av människor. Han pratade så naturligt och slängde då och då in ett par skämt som fick publiken att följa hans berättelser med stort intresse. Jag tror det krävs år av träning för att kunna bemästra den konsten och det enda sättet att nå dit är nog att öva, öva, öva.

Kundseminarium
Smygfoto under presentationen

Jag kan ibland tänka tillbaka till studenttiden och minns då hur pirrig jag var inför att hålla en presentation. Det är precis samma känsla nu när jag presenterar något på EY förutom att ingen nu kommer sätta ett konkret betyg på min prestation. I stället handlar det om ifall vi vinner eller förlorar en affär eller liknande. Som tur är finns det alltid några mer erfarna kollegor som kan ge feedback efteråt så att det går att förbättra sina presentations-skills!

Efter seminariet passade jag på att be om att få ta en bild tillsammans med Richard för att kunna publicera här på Karriärbloggen.


Kommentera