Summering av mitt första år på EY

Nu i februari har jag jobbat på EY i ett år. Hjälp, vad fort det har gått! Jag ska nu försöka summera mitt första år på EY och i arbetslivet.

Under februari till maj var jag mest förvirrad. Allt var nytt, svårt och ovant. Många nya facktermer på både svenska och engelska, nya processer, system och datorprogram att lära sig. Bara det att lära sig alla förkortningar som vi använder här på EY var nästan som att lära sig ett helt nytt språk.

Under juni till augusti hade de flesta av mina kollegor långledigt. Trots att jag hade förskottssemester att ta ut, valde jag att bara ha en veckas semester. Sommarmånaderna var lugna, hela kontoret gick in i ledighetsläge. Jag hade dock arbetsuppgifter att göra men kunde gå lite tidigare ibland för att hinna njuta av solen. Jag noterade också att ju närmre sommaren vi kom, desto mer tummade alla på den annars lite mer strikta dresscoden. Det var inte helt ovanligt att ha på sig en somrig klänning på kontoret istället för svart kavaj till exempel.

Under hösten skedde några personalförändringar i gruppen och jag började mer och mer komma in i arbetet. Jag upptäckte någonstans här att samma uppgifter ofta återkommer även om det kan gå flera månader däremellan. Självklart är det enklare andra gången man gör någonting och det kändes därför skönt att ha en tidigare uppgift att kunna gå tillbaka till när jag fastnade på något.

Vintermånaderna har gått bra och jag har nog inte förrän nu helt landat i arbetet. Tänk att det tar ett år innan man är helt inne i det. Nu ser jag fram emot att fortsätta utvecklas och känner mig peppad på en vår full av nya, spännande uppdrag!

 


Kommentera