”Ta ett skott på det!”

Hej!

Som ni kanske förstod utifrån förra veckans väldigt korta inlägg så har jag rätt mycket på jobbet just nu. Projektet är i full leveransfas och tempot är högt. Det är dock väldigt kul att se när saker vi har planerat under flera månaders tid äntligen sker.

Vid sidan av detta har det också varit en tempoökning i mina interna projekt. Jag är som jag tidigare nämnt skolansvarig för Stockholms universitet och den andra mars sker vårt största projekt Ekonomernas Dagar i Frescatihallen på Stockholms universitet. Två veckor kvar med andra ord och en del detaljer att säkerställa inför detta.

Hela ED-gänget samlat!
Hela ED-gänget samlat!

Det har också varit en hel del event inför mässan och igår var det ”Co-Worker Night” då vi träffade alla som ska arbeta i

projektet från Föreningen Ekonomernas sida som organiserar Ekonomernas Dagar. Det är alltid väldigt kul att komma tillbaka och träffa studenter som väljer att engagera sig. Jag har själv inte varit med i just Ekonomernas Dagar, men jag var ordförande för Föreningen Ekonomerna under ett år, och mitt hjärta slår extra hårt för de projekt som jag indirekt arbetat väldigt mycket med tidigare. Jag ser väldigt mycket fram emot mässan och jag hoppas att du har möjlighet att komma förbi i vår monter och hälsa på.

Nu måste jag sätta mig och arbeta igen med mitt projekt, jag håller just nu på att ta fram ett nytt processflöde som jag ska stämma av i eftermiddag med vår kund. Vi hörs av framåt och ses förhoppningsvis på Ekonomernas Dagar!

Veckans nybörjartips: Ta ett skott på det! Kryptiskt? Kanske. Vad jag menar är att man ofta får uppgifter som inte är helt tydliga, eller har ett problem som man inte vet hur man ska lösa på rak arm. Många gånger är det inte 100 % klart vad som ska göras ens för den som beställer, eller hur det ska lösas, och det är ju därför vi är där. Ett bra sätt är då att bara börja någonstans. Börja skapa en lösning, börja försöka bryta ned problemet, sätt igång och gör en lista med saker som behöver göras, o s v. Att ha startat gör att du har något att utgå ifrån och att du kan få konkret feedback från någon annan. Börja någonstans helt enkelt, eller som min manager säger: ”ta ett skott på det!”.

Trevligt slut på veckan!

Med vänliga hälsningar,
Leo Scherwin


Kommentera