En enkelbiljett Malmö-Stockholm, tack!

Martina Liljegren
Martina Liljegren

Mitt namn är Martina Liljegren och jag har varit EY-medarbetare i 1,5 år. Det här är ett inlägg om min EY-karriärsresa som började i en segelbåt i Öresund, gav mig två lärorika, roliga och sociala år i Malmö samt nu ger mig möjlighet att flytta till landets vackra huvudstad Stockholm! Enjoy!

Öresund, sol, maj, seglingsevent och EY! Nervös dag, att nätverka med företag var ganska nytt för mig efter ett år på Lunds Universitet. Men efter ett varmt välkomnande, en timme i segelbåten och lite grillkorv så insåg jag att EY var ett oerhört trevligt gäng med en härlig jargong sinsemellan och som bjöd på många skratt! Här trivdes jag!

Som student är man bortskämd med företagsevent så jag såg till att anmäla mig till samtliga event som EY anordnade just för att lära känna bolaget bättre. BootCamp, volleyboll, caselösningar och Talent Training! Sen var jag såld.

Min rekryteringsprocess var lite speciell. Efter att fått erbjudandet att börja rekryteringsprocessen för ett annat bolag hörde jag av mig till EY:s HR-ansvarig på Malmö-kontoret och beskrev situationen. För det var ju till EY jag ville. Till min stora glädje fick jag en intervju tre dagar senare (!!) och en anställning måndagen efter! Jag hade blivit en del av Malmös EY-team! Boom!

”Sjung om studentens lyckliga dar” – examen 2014, check! Sommarlov fram till augusti, check! Och så kom dagen jag hade längtat efter ända sedan jag satt i segelbåten drygt 3 år tidigare: 15 augusti – den första arbetsdagen.

Banankontakt
Banankontakt

Mina 1,5 år i Malmö har utmanat mig som person oerhört mycket. Jag har fått ta mycket ansvar men samtidigt har det känns tryggt eftersom jag fått stöd från kompetenta medarbetare. Ofta har stödet kommit från kollegan Sanna, som alltid har koll på mig så att mina slutsatser blir rätt (tack!!). Jag har dessutom fått 6 stycken nära vänner som började på Assurance samtidigt som mig i Malmö samt ett helt kontor av trevliga medarbetare!

Men viljan att någon dag flytta till Stockholm har successivt växt inom mig. När möjligenheten gick upp för mig att EY faktiskt inte bara finns i Malmö utan i 700 städer i 150 länder i hela världen så kände jag att det var dags att ta chansen. Efter ett samtal med mina kollegor som började samtidigt som mig fast i Stockholm kom jag i kontakt med en gruppchef på motsvarande avdelning som jag sitter på i Malmö. Ett videomöte senare fick jag beskedet att jag var varmt välkommen till Stockholm och den Publika gruppen.

När mejlet kom ut om personalförändringar på Malmökontoret kunde jag läsa texten:

Martina Liljegren har inte kunnat motstå chansen att få arbeta på vårt Stockholmskontor. Det är naturligtvis tråkigt när en duktig medarbetare, som sprider positiv energi till både våningen och teamen, lämnar gruppen men vi är samtidigt glada för att Martina utnyttjar möjligheterna som EY erbjuder

Reaktionerna från medarbetarna har varit ”spännande för dig – tråkigt för oss”. Som jag ser det har jag inte förlorat ett kontor utan enbart vunnit ett nytt. 15 augusti 2016 (exakt två år efter första anställningsdagen) kliver jag in på Stockholmskontoret. Och vem vet vart det bär av efter det – 700 kontor världen över ger väldigt många möjligheter!

Happy Friday!


Kommentera