Mycket jobb som jurist på EY?

I början på året är det högsäsong för de som arbetar inom revision men även för oss skattejurister. Detta för mig onekligen in på ämnet arbetsbelastning. De som läser till jurist är medvetna om att det innebär mycket jobb att vara jurist inom den privata sektorn. När jag läste på högskolan, vilket inte var allt för länge sedan, så undrade man därför från och till hur många timmar som skulle komma att spenderas på jobbet varje vecka. Under rådande högsäsong på EY så blir det givetvis mer timmar än vanligt, speciellt för dem som varit på företaget ett tag och arbetar med många kunder. Som tur är arbetet flexibelt, vilket innebär att man kan arbeta på dagen, gå iväg och träna eller umgås med familj och vänner, för att sedan göra klart det sista för dagen hemifrån.

Som tur är det inte högsäsong för jämnan. De timmarna man arbetar över under högsäsongen kan man sedan i mån av möjlighet plocka ut för att gå hem tidigare andra dagar. Det är aldrig fel att gå hem tidigt en solig fredag, eller ta lite längre helg och åka iväg till en ny spännande stad.

Sammanfattningsvis, det är tidvis mycket jobb som jurist på EY, du har dock oftast möjlighet att vara ledig under lugnare perioder.


Kommentera