Högsäsong

Nu har högsäsongen dragit igång och det märks direkt om man besöker kontoret då det är knappt några revisorer på plats. Om det dyker om något där du är beroende av någon annan kräver det som regel en hel del pysslande innan det går att få planeringen att matcha. Annars tycker jag mest att det är positivt med lite fart, man får testa de kunskaper man skaffat sig under hösten i skarpt läge och som regel med en relativt tight deadline.

Veckan som kommer har jag ett ”hemligt” uppdrag som jag inte vet så mycket om än men har fått en deadline och en uppskattning på tidsåtgång. Det ser jag fram emot och det blir säkert en utmaning och spännande. Annars består granskningen nu främst av bolag med tidig rapportering och då är det inte bara tight tidsplan för oss utan även kunden kan ha rätt bråttom för att få ihop bokslutet innan vi kan påbörja granskningen. Vid granskning av större bolag finns det ofta flera mindre dotterbolag inom koncernen som ska granskas och därför blir det ändå blandade arbetsuppgifter.


Kommentera