Fest, inventering och skatt

Sedan sist jag skrev ett inlägg har jag hunnit med en del. Jag har varit iväg på skattekurs i Stockholm. Det var en del av utbildningsplanen man har som förstaårsanställd inom revision. Kursen var riktigt bra och mycket tycker jag man har kommit i kontakt med när man läser beskattningsrätt på universitetet. Främsta skillnaden är att nu är kursen helt och hållet ur ett revisorsperspektiv och mer praktiskt inriktad på hur man granskar skatt. Kursen varvade teori med praktiska övningar som exempelvis att kontrollberäkna överavskrivningar eller att fylla i en deklaration.

Något annat jag gjort några gånger senaste dagarna är att åka ut till kund och kontrollinventera. Detta skiljer sig en hel del mot en vanlig dag på jobbet och bryter av mot vardagen lite. När vi åker ut till kund och kontrollinventerar så innebär det som regel att vi tar stickprov på det kunden har räknat för att kontrollera att de verkar ha lyckats med sin inventering. Vi dokumenterar deras rutiner och bedömer om deras rutiner är tillräckligt bra för att vi ska kunna lita på att resten av lagret också är korrekt inventerat.

Jag har även hunnit med julfest på kontoret. Det var riktigt trevligt med god mat och glad stämning. Något jag särskilt uppskattade var att det genomfördes en inofficiell bordshockeyturnering där jag tyvärr inte vann men det var ändå riktigt skoj och uppskattat.


Kommentera