Lunchvanor och strömavbrott i city

En sak som jag funderade mycket på innan jag började på EY var hur luncherna brukar se ut. Tar de flesta med sig mat som jag ofta gjorde som student eller är det restauranglunch varje dag som gäller? För att ge ett någorlunda bra svar på den här funderingen, kan jag säga att det skiljer sig väldigt mycket åt beroende på hur ”lunchkulturen” på avdelningen ser ut. På min avdelning är det ett gäng som tar med sig mat och äter tillsammans i EYs matsal på våning 10, men majoriteten köper med sig mat in eller äter ute på restaurang. Jag brukar faktiskt försöka ta med matlåda så ofta jag hinner, vilket inte är speciellt ofta, så det brukar sluta med restaurang för mig också!

Apropå lunch så fick vi på kontoret under förra veckan uppleva hur det känns att vara utan el och hur mycket av arbetet som faktiskt är beroende av att ha tillgång till den. Lyckligtvis inträffade strömavbrottet vid lunchtid så i efterhand tycker jag att det passade ganska bra att ta en ofrivillig paus från arbetet just då. Bra tajming med andra ord! Vi hade tur och hann precis köpa lunchen med kort, (för vem har kontanter idag?), annars vet jag faktiskt inte hur vi hade fått tag på mat den lunchen när strömavbrottet gjorde att det inte gick att betala med kort.

Hoppas nu att ni läsare får en riktigt härlig jul!


Kommentera