GADDEN 2015 – FAQ

GaddenFörra veckan stod jag som jag skrev i förra inlägget på Handelshögskolan i Göteborgs arbetsmarknadsmässa Gadden. Det var väldigt kul att träffa alla studenter och diskutera deras funderingar inför framtiden och även ge de en inblick i vad det handlar om att arbeta som revisor, vilket många tyvärr missförstår eller har fel bild av. Ett återkommande intresse hos studenterna var att arbeta i projekt, med kundkontakt och flexibilitet. Detta beskriver yrket som revisor väldigt bra vilket många inte tror. Jag tänkte här besvara några av de frågor vi vanligen får.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Det är det som är spännande, det finns ingen ”vanlig dag”. Dagarna kan se väldigt olika ut beroende på om jag är på kontoret, ute hos kund, på utbildning, engagerar mig i internprojekt mm. Det vanligaste är dock att jag är på kontoret och gör förberedande arbete, följer upp efter kudbesök eller är ute hos kund.

Spelar betygen någon roll?

Betygen spelar roll då det säger en del om hur en person presterar, men vi tittar inte enbart på betygen. Tidigare arbetslivserfarenhet, fritidsaktiviteter, förtroendeuppdrag, utlandsvistelser mm är också viktiga parametrar som vi väger in.Det viktiga är vilken person du är,  kunskap kan du alltid lära in.

Internationella möjligheter?

EY är ett globalt företag så om man har ambitioner att arbeta utomlands så finns olika möjligheter att göra det, antingen genom ett utbytesprogram eller att man själv söker lediga tjänster via en intern sajt. EY har utbytesprogram som man kan söka när man är Senior. Det är viktigt att berätta för sin counsellor att man vill utomlands. Inom EY har du också möjlighet att arbeta i internationella projekt och vissa projekt och utbildningar sträcker sig utanför landets gränser

Hur ansöker jag?

Alla lediga tjänster publiceras på vår hemsida och där registrerar man sin profil, sedankan man lätt söka de tjänster man är intresserad av. Om du har frågor kan du även kontakta EY:s kontaktpersoner för respektive skola/område alternativt HR.

Jag kan givetvis besvara fler frågor utifall det är något specifikt som det finns frågor på 🙂


Kommentera