EY Entrepreneur Of The Year Stockholm

Så här såg det ut på middagen och prisutdelningen.
Så här såg det ut på middagen och prisutdelningen.

I tisdags var långborden dukade och det var dags för regionfinal i Stockholm för EY Entrepreneur of the Year. Jag och min kollega, tillika bloggkollega, Michaela fick chansen att gå på middagen då utmärkelsen delades ut. Det bjöds på god mat och under kvällen fick vi gäster höra om de nio finalisterna och hur de startat sina företag. Bland de nio finalisterna fanns entreprenörerna bakom restaurangkedjan Pong, städhjälpsföretaget Hemfrid och mödravårdsföretaget Mama Mia. Peter Rejler, vd för teknikkonsultföretaget Rejlers AB blev vinnaren för kvällen. Men pris delades även ut i tre andra kategorier. ”Årets kvinnliga stjärnskott” blev Linda Sätterström från Elodie Details AB, ”Årets manliga stjärnskott” blev Filip Tysander från Daniel Wellington AB och ”Bästa internationella tillväxt” fick Axel Kling från Snow Software AB.

Kvällens vinnare, från vänster: Peter Rejler, Axel Kling, Linda Sätterström och Filip Tysander.

Kvällens vinnare, från vänster: Peter Rejler, Axel Kling, Linda Sätterström och Filip Tysander.

Det var intressant att höra om hur de hittat ett glapp i marknaden som de kunde fylla och hur de gått tillväga för att marknadsföra sina produkter. Några av finalisterna berättade om att de använt sig av sociala medier och nyare marknadsföringskanaler. En sak vi fick höra under kvällen och som jag även hört från andra håll är att man behöver inte nödvändigtvis ha en superoriginell och unik idé för att lyckas som entreprenör, utan det handlar mycket om att ha drivet och föra fram idén på rätt sätt för att få den att lyckas.

Jag stjäl sista meningen som tips till er ifall det är någon där ute som tänkt på att starta eget men inte tyckt att idén vart bra nog.


Kommentera