Stor eller liten?

Flitens lampa lyser
Flitens lampa lyser

Hela denna vecka har jag varit ute hos en större kund och genomfört löpande granskning. För mig är det den största kunden som jag kommer jobba med. Arbetssättet blir annorlunda med en stor kund jämfört med en mindre kund, vilket är rimligt och logiskt då det mesta blir mer omfattande och mer komplext desto större kunden är. Givetvis har andra faktorer också stor betydelse som exempelvis vilken verksamhet som bedrivs.

En stor skillnad mellan att jobba med en liten kund jämfört med stor kund när du utför granskingen är att hos en större kund krävs oftast betydligt mer kontakt med kunden. Detta tycker jag är ett riktigt trevligt inslag i arbetet, att få kommunicera med kunden och lösa eventuella problem. Exempelvis att följa inköpsprocessen från att order läggs till att slutligen fakturan betalas.

Ovan var lite tankar kring hur det är att jobba på lokalkontor, då det blir väldigt blandat med kunder storleksmässigt. En nyhet jag blev meddelad i veckan är att jag blir en av två studentansvariga här på Umeå-kontoret. Det känns riktigt bra och är ett exempel på ett ansvar som man kan få som relativt nyanställd utanför de ordinarie arbetsuppgifterna. Om du som läser är student så är det oftast de som är studentansvariga som du möter när EY har något event på universiteten eller något annat riktat till studenter.

 


Kommentera