Jag har glömt bort debet och kredit, behöver jag vara orolig?

Uttalande som ovan eller liknande tycker jag ibland att jag får höra från studenter som frågar om mitt jobb och funderar på att söka jobb som revisor. Då jag själv också nyss var student så är det något jag själv kan känna igen mig i, delvis att jag tvivlade på vad jag egentligen hade lärt mig under studietiden. Om man funderar på att söka jobb som revisor så är det givetvis fördelaktigt att ha bra koll på redovisning men inget absolut krav enligt mig. Att du inte behöver oroa dig över detta om du söker jobb på EY grundar jag på två orsaker.

Först och främst, du kan mer än du tror. Har du läst på Umeå universitet och funderar på revisorsyrket har du sannolikt läst redovisning på A-nivå, C-nivå och kanske även D-nivå. Även om det ibland inte känns som du kan något, så har du lärt dig massor, vilket du främst kommer märka när du börjar jobba. För det andra så kommer du direkt repetera grundläggande redovisning på kurs innan du kommer igång att jobba på riktigt. Antagligen känner du fortfarande att du inte har full koll på redovisning men då har du dina kollegor på kontoret. Både de som jobbar med redovisning och bokslut som du kan fråga samt dina mer seniora kollegor inom revision som besitter en gedigen kunskap.

Avslutningsvis önskar jag tipsa om en tjänst som ligger ute hos oss på Umeå-kontoret där du har möjlighet att bli kollega med mig.


Kommentera