EY Challenge Malmö

Den 9 november gick stapeln av för höstens studentkväll! Det var en fartfylld kväll med många nyfikna studenter. Kalaset började med en kort föreläsning på Lunds universitet om EY och våra olika servicelines. Därefter fortsatte kvällen på Malmökontoret. Studenterna blev uppdelade i olika lag och inom varje lag fanns det en lagledare från EY. Tanken är att studenterna ska kunna ställa frågor till lagledaren om EY under kvällens gång. Studenterna möttes av lite olika utmaningar, bland annat case-lösning, 5-kamp samt den kanske mest uppskattade aktiviteten: pengarna på bordet.

 EY-pengar, 5-kampen, case-lösning och presentation av case.

”Hur ser en vanlig arbetsdag ut?” brukar vara den mest vanligaste frågan studenterna ställer och det blir alltid det rätt trista svaret ”det beror på”. Revisionsyrket grundar sig väldigt mycket på learning by doing och det är ett brett yrke så dagarna ser väldigt olika ut. Mitt tips till studenterna var att gå in och läsa här! Vi sju bloggare försöker återspegla vad vi gör under veckorna och förhoppningsvis ger det en bredare förståelse för alla våra olika servicelines.

Kvällen avslutades med en gemensam middag och ett musikquiz. Jag blir alltid lika imponerad över hur engagerade studenterna är under sin studietid och vilket driv de har!

Samma vecka åkte Malmökontoret till Berlin för en kick-off, men mer om det i nästa inlägg. Ha det fint så länge!


Kommentera