Min resa till EY

Middag på studentkväll
Middag på studentkväll

Det hela började med att jag var med på EY Malmös studentkväll hösten 2013, som då hette EY Bootcamp (idag heter det EY Challenge). På kvällens agenda var det mingel blandat med case-lösning och lekar följt av en avslutningsmiddag. Kvällen gav mig ett väldigt positivt intryck av EY-medarbetarna och jag upplevde att det var högt i tak med en avslappnad stämning på kontoret.

Veckorna gick och eee-dagarna i Lund (arbetsmarknadsdagar) började närma sig. Lundaekonomerna hade precis släppt vilka företag som skulle erbjuda karriärsamtal, EY var ett av dem. Jag tänkte att, nu har jag min chans!

Ett karriärssamtal är en kortare träff med en eller två representanter från företaget. Tanken är att man själv ska kunna ställa frågor och att företaget ska kunna ställa fråga till dig. Vid mitt samtal med EY fick jag bland annat träffa Kristina på HR i Malmö som i slutet av samtalet tipsade mig om att söka till EY Talent training. Talent training är ett utbildningsprogram som finns inom avdelningarna Assurance och Advisory, du kan läsa mer om dem här. I Talent training fick jag en djupare inblick i revisionsyrket och jag fick lära känna EY ännu bättre. På den sista utbildningsdagen, i mitten av maj 2014, berättade EY att de kommer ringa runt till kandidater i början av juni för de tjänster som skulle tillsättas till hösten 2015. Några veckor senare ringde Kristina mig och frågade om jag var intresserad av att komma på en intervju! Och precis innan semestern skrev jag på anställningsavtalet. Vilken lycka!

Idag, två år efter att jag var med på EY Bootcamp, har jag själv planerat höstens studentkväll tillsammans med Alice Öberg som jobbar på Advisory. Jag visste tidigt att jag ville engagera mig i EY:s studentaktiviteter eftersom jag själv uppskattade dem så mycket under min studietid. Det var väldigt spännande att denna gång få vara på ”andra sidan” och träffa alla nyfikna studenter! Jag kommer berätta mer om studentkvällen i nästa inlägg, men här kommer en bild från middagen så länge.

Är du också intresserade av att vara med på studentkvällar och liknande event? Lajka oss på Facebook! Där lägger vi löpande upp olika studentaktiviteter som man kan vara med på!

Ha det fint!