Work hard, play hard

Känslan av att vara på väg.
Känslan av att vara på väg.

”Work hard, play hard” är ett uttryck som man ofta kommer i kontakt med när man läser om livet som managementkonsult, och efter några veckors ”work hard” var det dags för mig att ta en långhelg. Biljetterna var köpta och destinationen given: Tjeckien. För er som inte känner mig så bör jag kanske nämna att min tjej bor i Tjeckien, i Brno närmare bestämt, där hon pluggar till veterinär och jag brukar åka ned och hälsa på fyra till fem gånger per år.

På torsdagen, kvällen innan jag skulle åka, hade vi ”projektkväll”. Alla i projektet träffades i Gamla stan för skattjakt och sen tog vi oss till Trattorian för italiensk middag. Det var en riktigt kul kväll med en blandning av roller och åldrar och det var roligt att lära känna de andra i projektet bättre. Att göra roliga saker tillsammans utöver det dagliga arbetet är väldigt viktigt eftersom man arbetar bättre med personer man känner bra, och sociala aktiviteter är väldigt vanliga på EY.

Som det så ofta blir med trevliga kvällar blev det ganska sent och när jag efter ca tre timmars sömn gick upp för att ta taxin till Arlanda Express väldigt tidigt morgonen efter var jag rätt trött ska väl erkännas. Detta tycker jag dock är charmen med att ha ett relativt späckat schema, känslan av att ”vara på väg”. Jag har alltid tyckt om den och det gör mig inte så mycket att jag är trött en morgon om jag hade kul kvällen innan och jag vet att jag ska göra något dagen efter. Work hard, play hard. Konsultlivet är helt klart intensivt i bland men också väldigt roligt! För övrigt har jag lätt att sova på flygplan, vilket underlättade i det här fallet…

Veckans nybörjartips: Använd ledtider till att få saker gjort, 30 riktigt effektiva minuter på tunnelbanan kan i bland göra mer än en timme vid skrivbordet.

/Leo