Revisor? Är inte det lite torrt och stelt?

Rebecca
Rebecca

Häromdagen satt jag på spårvagnen påväg hem och blev lite full i skratt när jag såg reklamen för den nya uppsättningen ”Revisorn?” på folkteatern. Jag blev full i skratt på grund av att affischen endast visade karaktärer vilka alla såg döende ut. Skulle detta då symbolisera en revisor? Detta är tyvärr en fördom man ofta möter från folk omkring, det finns fortfarande en fördom hos många om revisorer som lever kvar sen länge, länge tillbaka. En fördom som ungefär innebär att vi skall vara stela, tråkiga och bara fokusera på våra siffror och pärmar med papper. Vanligt förekommande när man nämner att man är revisor är att folk reagerar med skeptiskt min ”oj är det kul” eller ”är inte det ett torrt yrke?”. Jag har tagit denna reaktionen för vana och är alltid beredd på att kontra med ”det är inte alls så torrt som det låter”.

Jag tycker det är tråkigt att dessa fördomar finns för det är verkligen allt annat. Jag har nu jobbat i två månader och har varit med om otroligt mycket. Framförallt lär man sig något nytt varje dag och inlärningskurvan är väldigt brant uppåt vilket gör att man aldrig tröttnar på sina uppgifter, det finns alltid nya utmaningar. Desssa utmaningar slutar inte heller existera bara för att man inte är nyanställd. Varje år tillträder man en ny position med nya utmaningar, uppgifter och ansvar.

Att liknas med gråa, tråkiga stela personer är verkligen fel. Som revisor måste man vara utåtriktad, vi möter ofta nya kunder och ingår i nya team vilket är omväxlande och utmanande. Inom EY har man även förmånen att omges av massa fina kollegor och inte bara inom revision. Vi har väldigt kul tillsammans och har många projekt vid sidan om jobbet som man kan delta i. Dessutom kan man inom företaget engagera sig i interna projekt såsom volontärarbete, friskvård, nätverk och mycket mer. Du bestämmer själv åt vilket håll och i vilken takt du vill utvecklas. Du äger helt enkelt din karriär,vilket är grymt!

Sammanfattningsvis skulle jag säga att ett ”vanligt” kontorsjobb är allt annat än vad det är 😀