Kick-off på Island

Intensiv spaning efter valar.
Intensiv spaning efter valar.

Torsdag den 8 oktober bar det av till Reykjavik för kick-off med norrlandsregionen. Det innebär att kontoren från Sundsvall och norrut samlas för konferens och andra aktiviteter. Jag var riktigt laddad inför resan då jag såg fram emot att träffa de andra kontoren samt lära känna mina kollegor från Umeåkontoret ännu bättre. Vi bodde på en konferensanläggning precis utanför Reykjavik och inledde första dagen med en uppdatering om vad som händer i regionen och vad som hänt det senaste året.

Över lunchen hade vi egen tid där jag tillsammans med några kollegor valde att åka in till Reykjavik för att äta lunch och turista i staden. Vår plan var att undvika de värsta turistfällorna och hitta något mer lokalt ställe. Det lyckades vi med och vi blev väldigt positivt överraskade av maten, den var riktigt god. Dag två var det fortsatt konferens indelat per verksamhetområde så vi som jobbar med revision satt tillsammans och gick bland annat igenom branschspecifika frågor för revision, där de mer seniora kunde dela med sig av erfarenheter mellan kontoren.

Denna dag hade vi även utrymme för egen tid där man kunde boka in sig på aktiviteter, jag valde att åka på valsafari. Vi fick tyvärr inte se några valar men däremot såg vi två olika grupper av delfiner. Vi åkte med ett mindre fartyg som avgick från Reykjavik och sedan ca 1h rakt ut mot havet. På Island finns det otroligt häftig natur vilken man delvis kunde se från båten men framförallt fick vi uppleva den dag tre.

Dag tre var dagen då vi skulle flyga hem till Sverige igen men innan det var dags för avfärd hann vi med att bada i ”Blue lagoon” vilket är en naturlig varmvattenkälla som var njutbar även om vi hade otur med vädret vilket innebar regn i sidled. På vägen dit fick man från bussresan en inblick i den fantastiska natur som Island kan erbjuda.


Kommentera