Nordisk konferens med Human Capital

Glada kollegor på konferens.
Glada kollegor på konferens.

Strax efter lunchtid en onsdag hoppade hela Human Capital-avdelningen i Stockholm in i ett antal taxibilar för att ta oss ut mot Arlanda. Destinationen var Riga där en stor nordisk konferens som vi alla har gått och längtat efter skulle hållas. Flygresan gick snabbt och i Riga väntade bussar som tog oss ut till ett samhälle strax utanför Riga som heter Jurmala. Jag hade innan jag åkte fått höra att Jurmala ibland kallas ”Östersjöns Riviera” och efter att ha varit där kan jag inte annat än hålla med. Ska jag vara ärlig så kanske det inte riktigt slår franska Rivieran men det var ändå högt över mina förväntningar.

Konferensen löpte på i snabbt tempo och vi fick ta del av en hel del information och även några peppande tal från partners och seniora konsulter som delade med sig av sina upplevelser och erfarenheter kring möjligheterna man har som anställd på EY. Varje dag hade några kollegor runt om i de nordiska länderna förberett olika breakout-sessions som handlade om respektive arbetsområde. Tre av kollegorna i just mitt team höll i några sessions vilket var mycket inspirerande att delta i.

Jag tänkte nu lista tre punkter med det som jag tyckte var allra bäst med konferensen:
1. Möjligheten att nätverka med alla mina nordiska kollegor som jag tyvärr inte har möjlighet att träffa så ofta. Många av dessa var även med på introduktionsresan till Toledo i augusti i år och det var väldigt roligt att träffa alla de härliga människorna igen!
2. Kunskapen kring vad alla olika sub-sub servicelines inom Human Capital gör i sitt dagliga arbete.
3. Uppleva en konferens ”på riktigt”. Eftersom detta är mitt första ”riktiga” jobb efter min examen så har jag aldrig varit iväg på konferens förut och det var verkligen en rolig upplevelse.
Jag skulle kunna skriva flera A4-sidor om denna konferens men jag ska inte trötta ut er läsare allt för mycket!


Kommentera