Engagemang

För några veckor sedan fick jag veta att jag blivit vald till rollen som skolansvarig för Stockholms universitet. Att få möjligheten att fortsätta engagera mig i studentlivet var en bidragande faktor till varför jag valde att söka mig till EY, så detta känns såklart väldigt roligt. Det känns också som ett naturligt steg för mig eftersom jag var aktiv i olika delar av studentlivet på Stockholms universitet under hela min studietid. Att umgås med personer som gillade att göra projekt och som lade ner sin fritid på att göra studietiden roligare för sig själva och andra tyckte jag var oerhört kul och givande. Det gav mig också många kunskaper som jag har haft nytta av professionellt. Dels att lära mig att hantera en hög arbetsbelastning genom planering och strukturering av arbetsbördan, dels att arbeta i projekt med olika människor, för att nämna några saker.

Vi tar en grupp-selfie.
Vi tar en grupp-selfie.

Förra veckan hade jag mitt första event som skolansvarig då jag och Wictor, den andra skolansvariga för SU, körde kickoff med projektgruppen för Ekonomernas Dagar. Riktigt trevlig kväll med både personlighetstest, middag och avslutande grupp-selfie.

Det ska bli roligt att få hjälpa till att förbereda studenter inför arbetslivet på ett så bra sätt som möjligt. Jag känner mig väldigt taggad på att få chansen att bidra till studentlivet från ”andra sidan”, och jag hoppas på att få möta många intressanta personer under de kommande åren.
Veckans nybörjartips: Engagera dig i något utöver studierna. Naturligtvis är kurserna viktiga, men att få erfarenhet av att driva projekt, eller att arbeta vid sidan av studierna kan göra din universitetstid till något så mycket mer. Dessutom är det väldigt roligt eftersom man träffar så mycket intressanta människor. Men exakt vad det är som ger dig energi och glädje, det vet du bäst själv.

På återseende!
Mvh,
Leo


Kommentera