Traineekoncept á la Malmökontoret

När man nämner Malmö kan många slås av olika tankar, bland annat Turning Torso, Zlatan och (vår för tillfället stora stolthet) Malmö FF. Men för oss nyanställda inom revision innebär Malmö något helt annat, nämligen det Sverigeunika traineekonceptet EY Malmö har!

Amanda och Jesper jobbar tillsammans med sitt första mindre bolag.
Amanda och Jesper jobbar tillsammans med sitt första mindre bolag.

Malmökontoret har upp till tio våningar och revision sitter på våningarna fem till nio. Beroende på vilken våning du sitter på kan du jobba med antingen offentliga bolag, noterade bolag, stora ägarledda bolag eller mindre ägarledda bolag. I större städer såsom Stockholm och Göteborg tilldelas man oftast en viss typ av bolag redan innan man börjar jobba. Det kan vara svårt att veta vilka bolag man vill jobba med redan innan man börjat jobba och därför har Malmö ett rotationssystem. Detta innebär att man börjar på en våning och efter två månader byter man till en annan ny våning. Sådär roterar vi ända fram till maj nästkommande år, tills alla varit på varje våning, och därefter får vi välja vilka bolag vi helst vill jobba med.

Såhär får vi testa på att jobba med stora som små bolag men vi får även möjligheten att lära känna fler kollegor och bredda vårt interna nätverk.

Är du också sugen på att jobba på Malmökontoret? Håll utkik på hemsidan där vi löpande lägger ut nya tjänster för både höst- och vårterminer.

Ha det fint!


Kommentera