Första kundmötet

Leo
Leo

Måndag 7 september. Klockan ringde 06.00 och trots att jag hade två väldigt intensiva veckor i ryggen (läs: Toledo) studsade jag ur sängen. Alla kläder hängde redan framme och efter en stor frukost hemma åkte jag mot kontoret där jag möttes av nyheten att jag skulle ut till kund redan första dagen. ”Åka ut till kund”, smått magiska ord som jag tänkt på sen jag skrev på kontraktet i våras. Att hjälpa företag på riktigt, med riktiga utmaningar och möjligheter. Inte fiktivt till någon seminarieuppgift eller under en casetävling. På riktigt.

Jag ringde min projektledare och stämde träff på kundens huvudkontor efter lunch där jag skulle möta henne och delar av teamet. Det var ett intressant möte och jag fick en del material att sätta mig in i till dagen efter. För att kort sammanfatta de efterföljande två veckorna kan jag säga att det har varit full fart. Jag har fått bra givande uppgifter med en uttalad intention om ökat ansvar ju mer överblick och kunskap jag får.

Så vad får jag göra då? Hittills har jag varit med i kundmöten och diskuterat hur de vill gå framåt i projektet, jag har även gjort en hel del beräkningar i Excel för att ta fram beslutsunderlag till de olika mötena. Det har varit mycket eget ansvar men alltid med möjligheten att bolla idéerna jag haft med mina kollegor om jag kört fast eller vill ha input på något jag gjort. Snart tre veckor in i projektet kan jag bara säga att det är riktigt kul! Just att få djupdyka ner i nya kontexter och lära mig triggar mig enormt och det ska bli spännande att se vad de kommande åren har att erbjuda.

Nu precis när jag sitter och skriver det här inlägget så ringde min projektledare och bad mig att följa med på ett kundmöte om 45 min eftersom en kollega är ledig idag. Det går fort i hockey som man säger, och helt klart i rollen som managementkonsult också.

Veckans nybörjartips: Lär dig Excel bra. Du behöver kanske inte kunna VBA-programmering (även om det inte skadar), men att vara bekväm med formler som If, And, Or, Vlookup, Index-Match, för att nämna några, är en bra start om du ska arbeta med stora datamängder.

På återseende!

Mvh, Leo


Kommentera