Första dagen på EY!

Kontoret
Kontoret

Den första morgonen när jag satte mig på bussen mot EY:s kontor på Jakobsbergsgatan i Stockholm var jag fylld av en blandning av spänning, förhoppning och nervositet. Hur kommer mina nya kollegor att vara? Hur kommer de att vara klädda? Var brukar de äta lunch och vad kommer vara mina första arbetsuppgifter?

Som den tidspessimist jag är, hade jag satt mig på en onödigt tidig buss vilket gjorde att jag var framme vid jobbet 40 minuter innan mina kollegor i teamet sagt att de själva skulle vara på plats och kunna komma ner till receptionen för att ta emot mig. Jag satte mig därför en stund på Espresso House i kvarteret intill EY för att samla mina tankar och ta en kaffe samtidigt som jag tittade ut på människorna som stressade iväg mot jobbet. Jag fascinerades samtidigt över vilket centralt läge min nya arbetsplats ligger på, mitt i centrala Stockholm.

Precis då fick jag ett sms från en av mina kollegor i teamet. Han skrev att jag skulle ta det lugnt och att det inte gör något om jag skulle bli sen den dagen eftersom han själv hade drabbats av en mindre bra fungerande kollektivtrafik den måndagsmorgonen. Ingen fara, skrev jag men vågade inte riktigt erkänna att jag tagit en alldeles för tidig buss och faktiskt redan var framme vid jobbet.

40 minuter senare var jag inne på kontoret och det var dags för en presentationsrunda inför gruppen på min avdelning, fotografering till passerkortet, hämtning av dator, telefon och diverse IT-saker som hör till. Det tog mig en stund att få igång alla nödvändiga appar till telefonen och program till datorn men som tur var sitter IT-avdelningen med alla de kunniga IT-killarna bara ett par trappor upp i huset och de blev min räddning i all det tekniska kaoset.

På eftermiddagen den första arbetsdagen anordnade mitt team en fika tillsammans med hela avdelningen där jag presenterade mig och fick en chans att hälsa på kollegorna som jag under presentationsrundan inte haft möjlighet att hälsa på ännu. Jag hade nu fått många, trevliga kollegor att lära mig namnen på, många nya intryck att smälta och inte minst en mängd olika lösenord att memorera! Den kvällen somnade jag så fort mitt huvud landade på huvudkudden!


Kommentera