Toledo och 800 medarbetare från EY

Bild från poängpromenaden i Toledo stad. Tyvärr vann inte vårt lag, men vi hade nog roligast.
Bild från poängpromenaden i Toledo stad. Tyvärr vann inte vårt lag, men vi hade nog roligast.

Anställningskontraktet skrevs på för flera månader sedan. Då kändes det som en evighet innan allvaret skulle börja, innan jag skulle ta de första stegen in på kontoret och påbörja den första dagen på en förhoppningsvis lång och givande karriär.  Som många gånger förr rusade dagarna förbi, känslan av att vara förebredd, trots fem års studier, var som bortblåst. Hur som helst, det var bara att knyta den svårknutna slipsen och stryka den allt för skrynkliga skjortan och bege sig mot den första dagen på jobbet.

Den första veckan passerade snabbt och äntligen var det dags att åka till Toledo. Toledo är en stad utanför Madrid som alla nyanställda på EY i de nordiska länderna får åka till under sju dagar. Veckan syftar till introducera EY, men framförallt, ge tillfälle att träffa kollegor från både Sverige och andra nordiska länder. I år var vi närmare 700 nya medarbetare samt 100 mer seniora kollegor som åkte ner till 35 grader och sol.

Det var oerhört varmt ute, men ack så kallt i föreläsningssalarna. EY har flera olika s.k. ”servicelines” och skatt är en dem. För att anpassa veckan efter vilken serviceline man var i så delades vi upp i olika grupper. Då vi på skatt var det minsta gänget, cirka 80 personer, rymdes vi smidigt nog (trots tjocka tröjor och en del halsdukar) i en och samma föreläsningssal.

Förutom sol och bad, bjöd veckan i Toledo på intressanta föreläsningar, utmanande gruppuppgifter i form av ”skatte-case” samt angenäma teambuilding-aktiviteter i form av bl.a. poängpromenad i Toledo stad. Vidare bjöds på tapas, dans sent in på natten och stora mängder kaffe för att hålla koncentrationen uppe.

Från Toledo tar jag med mig en bättre förståelse avseende EY:s verksamhet, mängder av nya vänner från de olika nordiska länderna samt en hel del roliga minnen (och bilder).

Nu när ett antal dagar har passerat längtar jag redan tillbaka och ser framemot till när jag får träffa mina kollegor nästa gång. Till dess kommer jag ta många steg inne på Göteborgskontoret, förhoppningsvis medför varje steg nya erfarenheter som kan förbereda mig inför kommande utmaningar. Turligt nog är det med lätta steg jag går mot kontoret i morgon!

På återseende!


Kommentera